Nogomet

Vaha: "Ne želim neke priče poslije utakmice"

Borna Rupnik • petak, 08.04.2011.
Vaha: "Ne želim neke priče poslije utakmice"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Vahida Halilhodžića u subotu očekuje susret s bivšim trenerom Dinama, Krunoslavom Jurčićem, koji vodi Lokomotivu. Dinamov je trener u najavi komentirao i situaciju sa sastavom, odnosno dobivanjem prilika...

Dinamo će uspješno odrađene prve polufinalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa prvenstvo nastaviti protiv Lokomotive. Utakmica je na rasporedu u subotu, a trener Vahid Halilhodžić po običaju neće dopustiti nikakvo opuštanje svojim igračima.

"Mladići poput Kovačića i Kramarića već dobivaju svoju priliku. Sama činjenica da su ovdje im je već prilika. Nisam ja jukebox da udovoljavam svim željama, ne mogu im davati pet utakmica zaredom. Oni su osjetili naš ritam, malo su i umorni, a konkurencija je jaka. Određujem sastav kako mislim da je najbolje i nipošto neću gurati interese nekih pojedinaca ispred interesa Dinama".

"Naša je ambicija i želja nastaviti pobjednički hod. Lokomotiva i trener Krunoslav Jurčić znaju sve vrline i mane Dinama, no od nas se uvijek očekuje da idemo na pobjedu. Lokomotiva će biti maksimalno motivirana, pojedinci će se željeti nametnuti, iznenaditi nas i ne sumnjam da će biti itekako inspirirani", rekao je za uvod Dinamov strateg.

Susret ovih momčadi uvijek prati i poseban element zbog bliske povezanosti. "Bio bih jako razočaran i ljut da nas Lokomotiva iznenadi rezultatom. Ne želim da se poslije utakmice ostanu pričati neke priče, od svojih ću igrača tražiti punu ozbiljnost i odgovornost", istaknuo je Halilhodžić.

Naglasio je da se uoči treće utakmice u sedam dana kod nekih pojedinaca osjeća umor, a poboljšanje zdravstvenog stanja zabilježeno je kod vratara Marina Skendera i kapetana Igora Bišćana. Filip Lončarić još se oporavlja od bolesti, dok je Šime Vrsaljko, ispričao je Halilhodžić, "prenaglio, i zbog nekih loših procjena, te mu je smanjen intenzitet treninga".

Dvoboj protiv Lokomotive s tribina će pratiti i Adrian Calello, za kojega trener ima samo riječi pohvale: "On je ozbiljan momak koji ma svoje kvalitete i mane, ali pristupom i radom se nametnuo u strahovitoj konkurenciji od četvorice igrača za jedno mjesto. Ademi je jači u igri glavom, Brezovec ima bolju dugu loptu, tu je i Chago, a ja moram kombinirati".

"Calello je napredovao. Da mi je netko ranije rekao da će onako pucati i zabiti kao protiv Zagreba, ne bih mu vjerovao. A protiv Lokomotive će biti prekobrojni stranac jer mi jer trebaju neki stranci na drugim pozicijama", nastavio je Halilhodžić.

BRANKO GRAČANIN

O Dinamovoj akciji za legende maksimirskih kluba nekoliko je riječi ponudio Branko Gračanin. "Radi se o hvalevrijednoj akciji. Ima igrača kojima je ona prijeko potrebna i malo sam razočaran dosadašnjom posjetom, ali siguran sam da će se to popraviti. Pozivam i na prekid bojkota - možete imati nešto protiv jedne osobe, ali ne možete bojkotirati svoj klub. Dođite na stadion", rekao je.

Općenito je zadovoljan evolucijom svoje momčadi od trenutka kada je sjeo na klupu zagrebačkog kluba: "90% igrača je napredovalo, jedan ili dvojica bi mogli više. Nemoguće je da napreduju baš svi. Netko će to činiti više ili manje, s nekima više ili manje mogu i razgovarati, a primjerice napredak Beqiraja zaustavio je Rukavinu. Ali atmosfera je vrlo dobra - primjerice, Pedro Morales je jednom kao pričuvni igrač došao s nama na ručak prije utakmice, što prije nije bio slučaj".

Halilhodžić je istaknuo da nitko pod njegovom paskom nije i ne može biti zapostavljen: "Netko bolje podnosi konkurenciju, netko lošije, ali svi će dobiti koliko zaslužuju. Svi moraju uvijek biti spremni da iskoriste svoju šansu. Tko god je ovdje, nije otpisan, a na meni je da donesem konačne odluke i da Dinamo naposljetku pobjeđuje".

"A frustrirajuće je doći na prazan stadion, koji je i inače ružan. Gledao sam jučer Villarreal, kako je publika igrala zajedno s njima... Mislim da su Dinamovi igrači zaslužili više pažnje i poštovanja. Najvažnije bi bilo da dođu naši navijači", dodao je.

Protiv Lokomotive, zaključio je Halilhodžić, neće osobno pratiti nastup pojedinih Dinamovih mladića u suparničkoj momčadi, no nije ih zaboravio: "Ja za vrijeme utakmice nemam vremena posebno gledati tuđe pojedince. Vidim samo svoje igrače i suparničku momčad. Ali imamo Lokomotivu na snimkama i zadužit ću nekog od suradnika da prati neke stvari u Lokomotivi".

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.04.2011. u 19:10
    slažem se s tobom.. danas me posebno iz iritiralo kad sam u SN-u pročitao da se Kovačić zagubio. pa hej, dečko ima 16 god, šta bi on trbeao biti standardni prvotimac i davati gol i imati asistenciju po tekmi. glupost! neka ga uvodi malo pomalo, nek samo ima kontinuitet igraja za juniore/kadete i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2011. u 16:11
    X bude eventualno u prvih 5 minuta ;))
    Obrisan korisnik
  • Krunchie708.04.2011. u 15:38
    X ko kuća...
    Krunchie7
  • trailer trash08.04.2011. u 15:09
    Kruno Jurčić konačno trenira klub u skladu sa svojim trenerskim dometima...
    trailer trash
  • burek198308.04.2011. u 14:15
    nakon utakmice hrvatska francuska u razgovoru je 35puta(brojao sam) uporabio tu frazu...Meni nije naporno čuti jer kada Vaha kaže,to je zakon
    burek1983