Nogomet

Mladina: "Sad nam treba podrška"

Sa ŠNC Stjepan Spajić:Damir Žbulj • petak, 08.04.2011.
Mladina: "Sad nam treba podrška"
Foto: Hrvoje Knežević

Hrvatski dragovoljac u subotu u 16 sati na svom travnjaku u Sigetu dočekuje ekipu Slaven Belupa. Odlični niz Crnih protegnuo se na prvih pet odigranih proljetnih kola, a trener Mladina i igrači uvjereni su kako će protiv gostiju iz Koprivnice nastaviti seriju. Štoviše, vjeruju kako mogu i do sva tri boda...

Nakon prošlotjednog neodlučenog rezultata na gostovanju u Šibeniku igrače Hrvatskog dragovoljaca, u subotu u 16 sati, očekuje važna utakmica u pokušaju očuvanja prvoligaškog statusa. U goste im u 24. kolu HNL dolazi Slaven Belupo, koji je pod vodstvom novog trenera Roya Ferenčine u posljednje vrijeme podignuo razinu kvalitete igre pa Dragovoljce sigurno ne očekuje lagana utakmica.

POZIV U SIGET

"U Sigetu smo nepobjedivi, a tako će i ostati nakon subotnje utakmice. Protivnik je kvalitetan i sad će nam podrška s tribina biti važnija nego ikad. Očekujem tešku, ali i lijepu i zanimljivu utakmicu te pozivam navijače da dođu u što većem broju u subotu u Siget jer će sigurno vidjeti dobru utakmicu, a ja sam ipak uvjeren da ćemo mi na kraju slaviti," najavio je Mladina.

Slaven Belupo je u srijedu odradio prvu utakmicu polufinala Kupa gdje je poražen na Maksimiru od Dinama s visokih 4:1, ali trener Hrvatskog dragovoljca Davor Mladina smatra kako to nije bilo pravo lice njegovog subotnjeg protivnika: "Slaven Belupo je puno bolja ekipa nego što pokazuje stanje na ljestvici. Mislim da protiv Dinama nije istrčala ekipa koja će se suprotstaviti nama u subotu. U početnom sastavu nije bilo Bagarića, Vojnovića i Bušića, koji su ušli u nastavku. Prema tome, mislim kako će protiv nas biti puno opasniji te kako ozbiljnije shvaćaju prvenstvo, gdje su se doveli u nezavidnu poziciju."

"U subotu u Sigetu nas očekuje izuzetno teška utakmica. Slaven je kvalitetnija momčad nego što to pokazuje prvenstveni poredak te smatram kako spadaju u vrh hrvatskog nogometa. Međutim, i mi smo u usponu forme i kvalitete igre te sam uvjeren da ćemo susret riješit u svoju korist.

Serijom dobrih igara i rezultata Hrvatski dragovoljac vratio je nadu u borbu za prvoligaški opstanak, no, Mladina ne 'razbija glavu' konačnim raspletom. Želi samo da njegovi igrači odigraju maksimalno borbeno i požrtvovno do kraja prvenstva: "Ma, ne zanimaju me te priče oko toga koliko klubova ispada i kako će liga izgledati iduće sezone. Naš primarni cilj je prestići prvu ekipu iznad sebe, a to je trenutno Istra. Onda ćemo razmišljati o idućoj ekipi iznad, i tako do kraja prvenstva. Odigrat ćemo najbolje što znamo te ćemo vidjeti što će nam to donijeti."

Davor Špehar: "Očekivanja su velika pred dvoboj sa Slavenom. Treniramo dobro, a napredak je vidljiv u ovih nekoliko proljetnih prvenstvenih kola. Svaki novi tjedan pomalo rastu zahtjevi pa tako i pritisak na nas igrače. Iako nam protiv Slavena sigurno neće biti lako vjerujem u još jedan dobar rezultat. Oni su lošije plasirani na tablici nego što bi prema kvaliteti svoje momčadi trebali biti, malo su se digli u posljednje vrijeme, ali i kod nas su atmosfera i štimung dobri pa vjerujem u našu pobjedu."

Strateg Dragovoljaca ima malih problema s izostancima pred subotnji dvoboj. Leko je zaradio potres mozga i morat će pauzirat još barem tjedan dana, dok mu Jurin neće biti na raspolaganju zbog kartona. U početni sastav bi trebali 'upasti' Kešinović i Marković, za koje Mladina smatra kako su u susretima protiv Varaždina i Osijeka pokazali svoju kvalitetu te kako će sigurno na najbolji način iskoristiti novu priliku. Dvoboj sa Slavenom trebali bi započeti: Vidaković - Špehar, Grgić, Kešinović, Marković - Brozović, Janjetović - Zlatar, Rašić, Švarić - Žugaj. Priliku s klupe trebali bi čekati: Čović, Kukoč, Plazonić, Čordaš, Vrnoga de Gregorio i Jazvić

Utakmica Hrvatskog dragovoljca i Slaven Belupa na rasporedu je u subotu u 16 sati na ŠNC Stjepan Spajić u Sigetu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!