Nogomet

Burno iza Barcelone, tri izazova za vodeće

petak, 08.04.2011.
Burno iza Barcelone, tri izazova za vodeće
Foto: EPA

Ovoga će vikenda biti jako zanimljivo iza Barceloninih leđa, zatim na Anfieldu, a tri će vodeće momčadi morati na vrlo neugodna gostovanja...

Samo je 630 minuta premierligaškog nogometa preostalo u ovoj sezoni, a vremena i prostora za popravne ispite sve je manje. Toga su posve svjesni nogometaši Blackpoola i Arsenala, koji će u nedjelju u međusobnom ogledu tražiti bodove za dva posve različita cilja. Topnici nakon kiksa s Blackburnom više nemaju pravo na pogrešan korak, a Mandarine nakon odličnog početka sezone vise na rubu eliminacije iz Premier lige.

Možda najteži zadatak imat će Fulham, koji odlazi u goste Manchester Unitedu, na stadion na kojem lider prvenstva ove sezone još nije poražen i gdje je u 15 odigranih utakmica ispustio samo dva boda. Problem domaćinu definitivno će predstavljati suspenzija Waynea Rooneyja, a još jednu utakmicu kazne odradit će i Alex Ferguson.

Chelsea je nakon tri koraka naprijed napravio dva unatrag remijem sa Stoke Cityjem i porazom od Uniteda. Kao melem na ranu stoga stiže domaći ogled s Wiganom, koji je u posljednjem kolu prošle sezone na Stamford Bridgeu primio osam, a u drugom kolu ove sezone na svom stadionu čak šest pogodaka. Derbi 32. kola ostavljen je za kraj. U ponedjeljak navečer na Anfield će istrčati Liverpool i Manchester City, a bit će zanimljivo vidjeti odnos snaga između trenutno najslabijeg člana "velike četvorke" i glavnog pretendenta na njegovo mjesto.

Tjedan dana prije prvog od četiri El Clasica Barcelona protiv Almerije ima imperativ održati utrku za naslov "nezanimljivom". Josep Guardiola upozorio je kako je ovo dvoboj koji se jednostavno mora dobiti. "Možemo izgubiti na Bernabeuu u ligi, možemo izgubiti od Espanyola kod kuće, ali jednu utakmicu ne smijemo izgubiti: onu protiv Almerije." Podsjetimo, Barcelona je Almeriju u studenom napustila napunivši joj mrežu s osam komada.

Praktički osiguravši polufinale Lige prvaka, Real Madrid pokušat će zadržati nadu u prvenstvu. Prvi zadatak teško da može biti teži – Athletic Bilbao koji se, osim svih ostalih konotacija koji nosi ovaj dvoboj, bori za poziciju u Europskoj ligi.

Derbi kola igraju na Mestalli Valencia i Villarreal. Šišmiši u borbi za izravnu poziciju u Ligi prvaka bježe tri boda gostima, a ovo im je idealna prilika da se odvoje na šest. Ako će Roberto Soldado, strijelac četiri pogotka prošlog vikenda, opet biti raspoložen, Žuta podmornica imat će se zašto zabrinuti, pogotovo jer je igrala u četvrtak u Europskoj ligi.

Registrirani korisnici kladionice expekt.com mogu potpuno besplatno gledati sljedeće utakmice:

Subota:
18:00 Athletic Bilbao - Real Madrid 4.45 3.60 1.75
20:00 Barcelona – Almería 1.10 9.00 19.00
22:00 Mallorca – Sevilla 2.50 3.25 2.75

Nedjelja:
19:00 Atlético Madrid - Real Sociedad 1.55 3.75 6.25
21:00 Valencia – Villarreal 1.95 3.35 3.85

Bundesligaško 29. kolo u petak otvaraju Eintracht i Werder, bit će to sigurno atraktivna utakmica jer će obje momčadi tražiti pobjedu zbog zbog ostanka u ligi. U subotu nas čekaju brojne zanimljive utakmice. Najviše pažnje privlači dvoboj HSV-a i vodeće Borussije iz Dortmunda. Hamburgova "tvornica golova" Mladen Petrić pokušat će usporiti Borussijin put prema naslovu prvaka.

Njemački mediji najviše pažnje posvetili su dvoboju Schalkea i Wolfsburga. Felix Magath na kormilu Vukova pokušat će se osvetiti svojem bivšem klubu, dok će Schalke sigurno biti pod dojmom sjajne pobjede nad Interom. Mario Mandžukić neće igrati zbog skupljenih pet žutih kartona.

Pranjićev Bayern neće imati lak zadatak na gostovanju u Nürnbergu, gdje se igra tradicionalni bavarski derbi. Snage će odmjeriti i ovogodišnja iznenađenja Bundeslige Hannover i Mainz našeg Petra Sliškovića. Kaiserslautern će bez Iličevića gostovati kod Stuttgarta, dok će Köln Mate Jajala gostovati u Mönchengladbachu.

Nakon velike pobjede nad Interom u prošlom kolu (3:0), nogometaši Milana otišli su na pet bodova prednosti ispred gradskog rivala i, iako će mnogi reći kako je pitanje prvaka praktički riješeno, Milanu za vratom stoji Napoli sa samo tri boda zaostatka. Rossoneri po tri boda za obranu prvog mjesta u ovom kolu odlaze u Firenzu, na noge Fiorentini, koja se drži na devetom mjestu i traži proboj prema Europi.

Milanu će u ovom dvoboju nedostajati Cassano, a upitan je nastup Gattusa, dok kod Viola nema Jovetića i Mutua. Drugoplasirani Napoli u ovom kolu odlazi u goste Bologni i bez kartoniranog Cavanija traži tri boda za eventualno izjednačavanje s Milanom na vrhu ljestvice.

Inter, koji je u posljednjih tjedan dana doživio čak dva udarca, poraz od Milana i potop od Schalkea u Ligi prvaka (2:5), kod kuće dočekuje Chievo i traži bodove za povratak na pobjedničke staze i ostanak u borbi za Scudetto. Roma odlazi na neugodno gostovanje kod Udinesea, koji je u prošlom kolu propustio priliku približiti se vrhu, ali još uvijek konkurira za plasman u Ligu prvaka i traži pobjedu koja bi ga donijela bliže tome cilju.

Vodeća momčad francuske lige, Lille, u 30. kolu gostovat će kod posrnulog Monaca. Momčad iz Kneževine nalazi se na pretposljednjem mjestu i tražit će bodove za izlazak iz zone ispadanja, dok će Lille predvođen najboljim strijelcem lige, Moussom Sowom, tražiti nastavak uspješnog niza. Aktualni prvak Marseille utrku za obranu naslova nastavit će na svome Vélodromeu gdje će ugostiti neugodni Toulouse.

Vedran Runje i ovo kolo će imati težak zadatak. Nakon što su prošli vikend minimalno poraženi od Marseillea, u subotu putuju na teško gostovanje u Lyon. Momčad Dejana Lovrena nakon remija s Nicom tražit će pobjedu kojom bi ostali u borbi za naslov prvaka. Ostale momčadi s vrha, Rennes i PSG, u ovome kolu će gostovati kod Bresta, odnosno Caena.

Kartu za europska natjecanja tražiti će St. Etienne, Montpellier i Bordeaux. Šestoplasirani St. Etienne ide na noge posrnuloj momčadi Auxerrea, Montpellier čeka Nicu, a Jean Tigana i Žirondinjci će imati najlakši posao, u goste im dolazi najlošija momčad Le Championnata – posljednjeplasirani Arles.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.04.2011. u 13:11
    Ajmo Barca, prilika za visoku pobjedu nakon malo dužeg vremena u premijeri, nego za real teški izazov, bilbao je gazda doma ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2011. u 17:51
    Prije bi rekao da Udinese i Roma igraju derbi kola...
    Obrisan korisnik
  • labrador240108.04.2011. u 17:45
    Mandža ne igra, ima kartone.
    labrador2401
  • Obrisan korisnik08.04.2011. u 17:41
    6-0
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2011. u 16:46
    Barcelona s rezervama - Almeria 7-0
    Obrisan korisnik