Nogomet

"Da smo izdržali prvo poluvrijeme…"

Sa Šubićevca:Ivana Jurica • subota, 09.04.2011.
"Da smo izdržali prvo poluvrijeme…"
Foto: Kristijan Komarica

Šibenska proljetna serija prekinuta je u Zaprešiću. Poslije dvije pobjede i tri remija (od čega dva na domaćem terenu), nogometaše iz Krešimirova grada zaustavio je zaprešićki prvoligaš. Premda su Narančasti susret otvorili vodstvom, u samo tri minute našli su se u zaostatku, a osim pogrešaka Šibenčana moguće je da su preokretu kumovale i one sudačke. Je li zaista tako i bilo, pokazat će TV snimka.

"Nismo baš dobro otvorili utakmicu, nismo igrali dobro kao u prethodne četiri utakmice. Na kraju nam se to osvetilo. Nismo dobro čuvali loptu. Po meni je Inter možda i zasluženo pobijedio", kazao je neposredno pred početak subotnjeg jutarnjeg treninga Ante Bulat.

O suđenju Bulat nije želio govoriti: "Ja ne bih želio komentirati suđenje. Činjenica je da smo mi gol zabili i trebali smo se obraniti prvo poluvrijeme, kasnije bi možda bilo i lakše. Ali s obzirom na cijelu utakmicu, mislim da je Inter dominirao, držali su više loptu, a u jednu su ruku i više od nas htjeli pobjedu. Trebamo se sada okrenuti Zadru, zaboraviti Inter. Treba pobijediti Zadar i Varteks doma, uzeti još koji bod vani i ja mislim da bi to bilo dovoljno za ostanak u ligi."

Vezane vijesti

Jesu li možda događanja tijekom tjedna utjecala na igru u Zaprešiću, pitali smo Bulata: "U tome ne treba tražiti alibi. Ja nikada ne volim tražiti nikakav alibi. Mislim da to nije utjecalo na našu igru, jer kad mi istrčimo na teren, sve se treba zaboraviti, dati sve od sebe. Tako da ja to ne bih uzimao za alibi sebi, za lošu partiju našu nema opravdanja. Loše smo igrali, izgubili smo i sad se treba okrenuti Zadru."

"Moram reći da igrom baš i nismo bili zadovoljni", kazao je trener Lokica, pa nastavio: "Dali smo gol iz sjajne akcije u 27. minuti i jednostavno smo to poluvrijeme trebali privesti kraju. Očekivali smo da će biti tako, već smo bili spremni na jednu izmjenu u poluvremenu, međutim, onda se sve okrenulo naopako. Prvo smo par minuta nakon gola imali akciju kao kod prvog gola gdje smatramo da smo oštećeni za nepostojeće zaleđe. Jer Tokić jest bio u zaleđu, ali bio je na skroz drugoj strani, nije lopta išla na njega, išli bismo tri na jedan u kontru koja bi vjerojatno završila kao i kod prvog gola. Nakon toga u sredini nismo baš dobro stajali, primili smo dva gola u tri minute. Jednostavno smo bili neoprezni, neshvatljivo je da smo u tri minute pali, pogotovo taj drugi zgoditak. Nakon odlične reakcije golmana, igrač okrenut prsima golu ne vidi igrača koji mu dolazi s leđa, ukliže i zabije taj drugi gol. Nakon 2:1 odlučili smo krenuti s istim igračima i malo smo bili bolji u tom drugom poluvremenu, u startu. Imali smo točno prije tog njihovog gola ne 100%-tnu, nego 500%-tnu šansu gdje je Georgievski bio na četiri–pet metara sam od golmana, međutim, jako je traljavo pucao, Tokić je zakasnio, a poslije toga Krišto je imao krivo dodavanje lopte i došlo je do, za mene, jednog jako čudnovatog gola. Čovjek uzme loptu na svojoj polovici, nekih 15-ak metara, s loptom pretrči praktički 50 metara i zabije nam gol. Tu je utakmica, po meni, definitivno prelomljena."

Osim obećavajuće kontre Šibenika koja je zaustavljena, još je jedna situacija vrlo sporna. "Zaboravio sam još reći da taj prvi Interov gol, iako je to bila naša greška, je vjerojatno zaleđe. Znači, u tim ključnim trenucima bile su dvije vrlo sporne odluke, obje na našu štetu. Vidjet ćemo na televiziji, ne bih želio prejudicirati ništa, ali s obzirom na sve ovo što su govorili ljudi koji su gledali utakmicu, izgleda da smo stvarno oštećeni u oba slučaja", naglasio je Lokica.

Jesu li Šibenčani zaista oštećeni ili ne pokazat će TV snimka, ali i u službenom izvještaju s utakmice stoji da je suđenje obilježilo nekoliko spornih detalja. Večerašnje Oko sokolovo definitivno bi trebalo riješiti dilemu imaju li Šibenčani razloga biti ljuti zbog tih detalja.

Nije Lokica bježao od analize igre svoje momčadi, ali o konkretnim imenima nije želio govoriti: "Činjenica je da nismo bili baš pravi trkački, ne svi, ali stalno nam se događa da uvijek tri–četiri igrača, nisu svaki put to ni isti igrači, ne daju svoj maksimum. Kao da smo bili u nekom drugom filmu. Bez obzira što to nije bilo toliko dobro, moramo znati da je Inter solidna momčad, četvrti su na tablici, tako da, slušajte, sigurno možemo i izgubiti utakmicu od njih."

Niti nova formacija nije urodila plodom. "S obzirom da Inter igra s dva napadača, mi smo postavili libera i dva stopera, igrali smo s četiri igrača u rombu. Ono što mnogi i žele, a i protiv Osijeka je bilo tako. Tu su nam se događali problemi u sredini gdje su nam njihova dva igrača, Šarić i Todorčev, stalno loptu primali sami. Ne bih sada želio govoriti o imenima, stalno su primali loptu sami, navlačili igrača na sebe, onda su drugi ostajali prazni i to nije bilo dobro. Vikali smo, pokušavali korigirati to s klupe, međutim, nije išlo. Željeli smo izdržati do kraja poluvremena, napravili bismo promjenu koju smo već bili planirali, međutim, kad primiš dva gola u tri minute ta promjena više ne donosi ništa. Moraš misliti kako ćeš pokušati izjednačiti, a ne kako ćeš pokušati ispraviti defenzivni blok", završio je Lokica.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!