Tenis

Azarenki drugi naslov u nizu i peto mjesto

Ante Zovko • nedjelja, 10.04.2011.
Azarenki drugi naslov u nizu i peto mjesto
Foto: EPA

Viktorija Azarenka upisala je 11. uzastopnu pobjedu, a ona je značila i osvajanje turnira u Marbelli, drugog u nizu poslije Miamija. Novi bodovi donijet će joj renking karijere.

Irina-Camelia Begu u Marbelli je doživjela najbolji tjedan karijere. 20-godišnja rumunjska kvaliufikantica nanizala je najveće pobjede karijere, uključujući onu protiv dvostruke Grand Slam pobjednice Svetlane Kuznjecove, ali u finalu prepreka je jednostavno bila previsoka.

Bila je to Viktorija Azarenka, osvajačica ovogodišnjeg Miamija koja je u Marbelli produžila niz nepobjedivosti na broj 11. Pobjeda 6:3, 6:2 donijet će joj u ponedjeljak petu poziciju na WTA ljestvici, najbolju u karijeri. Postat će i druga Bjeloruskinja u povijesti koja je se probila među pet najboljih poslije Nataše Zvereve.

Azarenka je čvrsto počela meč i odmah preuzela kontrolu. U drugoj je igri uzela break i nije dopuštala da joj protivnica zaprijeti ili je eventualno zaskoči. Rumunjka se trudila, stekla je i simpatije gledatelja, ali nije mogla vratiti zaostatak. Drugi je set počeo nešto izjednačenije (2:2), ali pobjednica u tom trenutku pojačava ritam i Begu je opet popustila.

"Zadovoljna sam kako sam odigrala ovaj turnir. Došla sam ovdje odmah nakon Miamija i bila sam malo umorna, ali igrala sam vrlo dobro od početka. Štoviše, bilo je sjajno igrati u Marbelli. Bilo je jako lijepo ovdje", zahvalila se Azarenka koja je postala treća pobjednica turnira. Prije nje to su bile Jelena Janković i Flavia Pennetta.

Begu je finalom također osigurala renking karijere. Godinu je počela iznad 200. mjesta, Marbellu na 138. poziciji, a nakon Španjolske bit će po prvi put među 100 najboljih.

WTA Marbella, finale:
Azarenka (Bjelorusija, 1) - Begu (Rumunjska, Q) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.04.2011. u 21:47
    Ova Rumunjka ima odličan servis, moglo bi biti nešto od nje.. ali Azarenku trenutno može samo Wozniacki dobit, bit će zanimljiv RG.
    Obrisan korisnik