Košarka

Barać i Banić slave, Kus i Stojić izgubili

Borna Rupnik • nedjelja, 10.04.2011.
Barać i Banić slave, Kus i Stojić izgubili

Nakon što je u odigran veliki derbi Real Madrida i Barcelone, u kojem je zapažen bio i naš Ante Tomić, na španjolske košarkaške parkete izašli su i preostali naši igrači. Pobjede su proslavili Stanko Barać i Marko Banić...

Alicante našeg Marija Stojića gostovao je kod četvrtfinalista Eurolige u Valenciji i pružio dobar otpor, no ostao je praznih ruku (86:79). Stojić je bio među boljima u svojoj momčadi s 12 koševa za 27 minuta. Prvi strijelac Alicantea bio je Hasbrouck 19, a pobjednike su predvodili Richardson s 20 koševa, te Savanović i Liščuk s 15.

Ishodom svoje utakmice zadovoljniji će biti Marko Banić. Njegov je Bilbao bez problema nadjačao Zaragozu, a hrvatski je košarkaš za 22 minute postigao deset koševa, uz tri skoka. Najbolji je bio Vasileadis sa 16, a Zaragozi nije pomoglo ni 20 ubačaja Quinterosa.

Davor Kus je u porazu Fuenlabrade kod Cedevitinog poznanika Estudiantesa postigao tri koša, uz pet skokova i sedam asistencija, a ubojiti Caner-Medley ovoga se puta zaustavio na brojci od 24 koša. Do pobjede je stigla i Caja Laboral Stanka Baraća, a naš je centar u igri proveo 20 minuta uz učinak od 12 koševa, četiri uhvaćene lopte i dvije asistencije.

Svakako treba spomenuti i 35 koševa Carrolla u uvjerljivoj pobjedi Gran Canarije na gostovanju kod Joventuta.

ACB, 29. kolo:
Valencia - Alicante 86:79
Joventut - Gran Canaria 69:93
Bilbao Basket - Zaragoza 79:56
Estudiantes - Fuenlabrada 87:73
Manresa - Caja Laboral 83:89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!