Košarka

Četiri Hrvata dvoznamenkasta

Tea Lokas • ponedjeljak, 11.04.2011.
Četiri Hrvata dvoznamenkasta
Foto: Duje Bonačić

25. kolo turske košarkaške lige prošlo je bez većih "potresa". Fenerbahče i Galatasaray uspješno su položili svoje najnovije testove, a slavili su i Banvit te Vujčićev Efes Pilsen.

Veličanstvena petorka bez greške je odradila susrete 25. kola BEKO lige. Fenerbahče je na domaćem terenu slavio nad Pinar Karsiyakom rezultatom 82:66, a ključnu ulogu u susretu, zajedno s Oguzom Savašem, imao je naš Roko Ukić postigavši 16 poena, uz osam skokova i osam asistencija. Marko Tomas također je upisao dvoznamenkast broj poena (deset), a dodao je i dva skoka.

Ipak, najbolji je igrač bio iz redova gostiju. Jovo Stanojević ubacio je 17 poena za 25 minuta koliko je proveo na terenu. To je bila 22. pobjeda košarkaša Nevena Spahije u sezoni, i sve su bliže sigurnom prvom mjestu.

Nikola Vujčić bio je važan pijun u preokretu koji je protiv Aliage napravila momčad Efes Pilsena. Pivari se nisu najbolje snašli na početku susreta pa je hrvatski košarkaš spašavao situaciju u minutaži koju je dobio. Sa svojih osam poena doveo je u drugom dijelu svoju ekipu do izjednačenja, a kasnije više nije bilo problema za gostujući Efes. Na kraju su se toliko razigrali da je prednost nakon punih 40 minuta iznosila 18 poena. Najbolji strijelac na utakmici bio je Kaspars Kambala iz redova poražene momčadi, a postigao je 26 poena.

Drugoplasirani Galatasaray, s našim Lukšom Andrićem, pobjedom je učvrstio poziciju ispred Banvita i Efesa. Čak 30 razlike (79:49) bilo je za Galatasaray na gostovanju kod Bornove, a učinak od 10 poena i tri skoka imao je Dubrovčanin. 20 poena za gubitnike je skupio Kimani Kary Ffriend koji je imao najbolju statistiku na kraju susreta.

Banvit i Bešiktaš bili su uvjerljivi na domaćem terenu protiv Erdemira i Mersina. Trećeplasirani Banvit svladao je protivnike rezultatom 84:74, dok je Bešiktaš bio dosta uvjerljiviji slavivši s 92:76.

Tofaš je kod posljednje momčadi prvenstva, Oyaka, upisao pobjedu od 81:66. Za goste je dobru partiju odigrao Tomislav Ružić ubacivši 15 poena za 22 minute. Žuža svoju minutažu (15 minuta) nije okrunio košem.

Turska BEKO liga, 25. kolo:
Bešiktaš - Erdemirspor 92:76
Banvitspor - Mersin 84:74
Turk Telekom - Trabzonspor 84:75
Aliaga - Efes Pilsen 76:88
Fenerbahče - Pinar Karsiyaka 82:66
Olin - Antalya 71:62
Bornova - Galatasaray 49:79
Oyak - Tofaš 66:81.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!