Tenis

Robredo prejak za Dodiga

Ivor Krapac • ponedjeljak, 11.04.2011.
Robredo prejak za Dodiga
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Dodig nije uspio iznenaditi Tommyja Robreda u prvom kolu Masters 1000 turnira u Monte Carlu. Treći hrvatski reket je u svojem prvom ovogodišnjem meču na zemljanim terenima pružio pravi otpor nekad petom igraču svijeta u prvom setu, a nakon što ga je izgubio, u nastavku meča više nije bilo povratka...

S obzirom na iskustvo i kvalitetu Tommyja Robreda na zemlji, Ivan Dodig imao je pred sobom težak zadatak u svojem prvom nastupu u glavnom ždrijebu Monte Carla, a 28-godišnji Španjolac, trenutno 29. na svijetu, na koncu je opravdao svoju ulogu favorita dosta uvjerljivo, slavivši sa 6:4 i 6:2. Robredo je time napravio prvi korak na turniru na kojem je najdalje bio 2006. godine, kada ga je u četvrtfinalu zaustavio Gaston Gaudio.

Robredo poravnao na 1-1

Uz pobjedu na svojoj najdražoj podlozi, Robredo je poravnao međusobni omjer s Dodigom na 1-1. Ivan je slavio u njihovom prvom dvoboju, lani na dvoranskoj tvrdoj podlozi Stockholma, kada je završilo sa 6:3 i 6:2.

Početak meča donio je najbolju Ivanovu priliku za potencijalni sretniji rasplet. Već u drugom gemu imao je dvije break-lopte, 15:40, a nakon što je Robredo to izvukao i držao za 1:1, ključni trenutak u tom dijelu meča dogodio se kod 2:2, kada je španjolski tenisač došao do prvog breaka u ovom dvoboju. U nastavku seta Robredo je prošao bez suočavanja s break-loptom, ali ne sasvim glatko, s obzirom da je dvaput držao servis nakon što je Dodig bio na izjednačenju.

Drugi dio posla bio je, pokazalo se, puno lakši 28-godišnjem Španjolcu. Prvi korak u drugom setu napravio je breakom za 3:2, da bi kod vodstva od 4:2 ponovno oduzeo Ivanov servis, što se više nije moglo dostići. Za prolazak dalje trebalo mu je ukupno sat i 17 minuta.

Treći hrvatski reket pao je uz velike probleme s prvim servisom, ispod 50 posto u oba seta, a sveukupno na samo 47 posto u meču. U prvoj dionici bio je na 48, a u drugoj još niže, na 46 posto, što je favoriziranom Španjolcu olakšalo posao na putu do pobjede.

Robredo će se u drugom kolu sresti sa šestim nositeljem, sunarodnjakom Fernandom Verdascom, koji je bio slobodan na startu turnira. Verdasco je lani u Monte Carlu došao do finala.

ATP Masters 1000 Monte Carlo, 11.4.2011., prvo kolo: Robredo (Španjolska) - Dodig (Hrvatska) 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!