Košarka

Wright: "Cede-što?"

Mišo Gulić • utorak, 12.04.2011.
Wright: "Cede-što?"
Foto: Kristijan Komarica

Upravo tako je reagirao Wright kada su ga prije nekoliko mjeseci zvali iz Cedevite predstavljajući mu svoj plan i program. Vrlo brzo je američki bek postao jedna od zvijezda kluba iz zagrebačkog predgrađa i sada iz sasvim druge perspektive govori o gradu, klubu i Final fouru ...

Prije dolaska u Cedevitu Wright je igrao u Parizu, a stvari nisu izglede najbolje za Amerikanca i tako se zakotrljala cijela priča oko njegovog angažmana. Kako ističe, prvotnu skepsu zamijenilo je oduševljenje kvalitetom momčadi te načinom rada Aleksandra Petrovića.

"Kada sam čuo da se jedan hrvatski klub raspituje za mene, malo sam dvojio, ali vidjevši koga su sve angažirali i kako su uspjeli proći među posljednjih 16, lako sam donio odluku o dolasku" rekao je Bracey na blogu Eurokupa i dodao: "Nisam mogao propustiti priliku za još najmanje šest utakmica u Eurokupu i to je bio glavni motiv dolaska".

Sam dolazak i upoznavanje sa ostatkom momčadi nemalo je iznenadilo Amerikanca, jer se nije nadao zateći momčad koja je u stanju držati visok tempo: "Mi smo ekipa koja ima mnogo sjajnih šutera, ali šutera koji sjajno funkcioniraju kao ekipa".

Govoreći o treneru Petroviću, Wright nije štedio komplimente: "Petrović je vrlo ofenzivno nastrojen trener i voli kada se bekovi više uključe u organizaciju igre te zahtijeva visok stupanj agresivnosti tijekom cijelog susreta. Od svakog igrača uzme ono najbolje i nađe način kako to savršeno uklopiti u momčad."

"Glavna odlika naše momčadi je sposobnost da se vrati iz svake negativne situacije i nije neuobičajeno da kroz pet minuta iz rezultatskog minusa dođemo u komotnu situaciju", hvalio je Wright suigrače.

Cedevitu sada očekuje glavni izazov sezone, ali i svojevrsna nagrada za sav trud - Eurokup final four. Protivnik je Unics iz Kazana u kojem jednu od glavnih uloga ima i naš Marko Popović.

O očekivanjima i činjenici da je izabran u drugu petorku Eurokupa, Amerikanac kaže: "Izbor u drugu petorku je bilo veliko iznenađenje za mene i jako sam sretan zbog toga. Naš trener je izabran za najboljeg trenera, Draper je proglašen za MVP-a, tako da u Treviso idemo puni samopouzdanja i ne mislimo ostati na ovome."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2011. u 10:45
    si-di-vajta:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2011. u 01:40
    Momak odlicno igra!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2011. u 20:35
    mislim da čovjek ima osnova da se nada HR državljanstvu :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2011. u 20:08
    možda pije cedevitu od djetinjstva
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2011. u 19:29
    kako to da nije reka da navija za cedevitu od djetinstva
    Obrisan korisnik