Košarka

Počelo najuzbudljivije doigravanje

Sportnet • srijeda, 13.04.2011.
Počelo najuzbudljivije doigravanje

Prošlog je vikenda na užarenim parketima Zagreba počelo najzanimljivije doigravanje za prvaka u povijesti PROam lige Sjever. Odigrane su prve utakmice četvrtfinalnih serija, a uzbuđenja i neizvjesnosti nije nedostajalo...

Prvoplasirani iz regularnog dijela sezone, PMF Tropicsi, igrali su protiv odlične momčadi Old Stara koja na papiru vrijedi puno više od osme pozicije s koje kreće u diogravanje. Utakmicu su bolje otvorili Tropicsi, a do izražaja je dolazila njihova bolja trkačka sprema pa su s nekoliko sjajnih kontri preuzeli laganu rezultatsku prednost u drugoj četvrtini. Old Star je održavao priključak ponajprije zahvaljujući mladom Šibenčaninu Grgi Jušiću (30 koševa), koji je bio iznimno raspoložen za ulaze i jaku kontakt-igru pod košem. No, motivirani Tropicsi na krilima Igora Kosturina (27 koševa), Maria Eraka (20 koševa) te standardno dobrog Veljka Grilja (17 koševa) mirno održavaju prednost tijekom cijelog drugog poluvremena i dolaze do prve od dvije pobjede koliko ih je potrebno za prolaz u polufinale.

Mnogi su se pitali u kakvom će sastavu u dvoboj protiv branitelja naslova Sitnih Kriminalaca ući momčad Indukcije, i odgovor su dobili kad je na teren izašao i poluozlijeđeni Tomislav Salopek i šepajući poveo svoju momčad protiv jakog protivnika. I upravo je Salopek (17 koševa) uz pomoć Mire Zelića (15 koševa) održavao utakmicu neizvjesnom do samog kraja i posljednjeg napada, ali sreća ovog puta ipak nije pratila hrabre i Sitni su se provukli u utakmici za koju se vjerovalo da će lako otići na stranu aktualnih prvaka. Najdominantniji, zabivši 32 od ukupno 55 koševa svoje momčadi, bio je Damjan Bandić za kojeg nije bilo lijeka u obrani Indukcije. Uz njega solidnu utakmicu odigrao je i Siniša Brčina, te je upravo taj spomenuti dvojac najzaslužniji da Sitni Kriminalci sljedeću subotu dočekuju s jednom pobjedom u džepu.

JSKovci, kao jedni od glavnih pretendenata za naslov, dosta su uvjerljivo otvorili utakmicu protiv Stoke i već nakon prvih deset minuta semafor je pokazivao +11 za favorite. No, do kraja utakmice igrala se tvrda utakmica u grču koja je mnogo više odgovarala momčadi Stoke i njihovoj žestokoj obrani koju su suci dopuštali. Ipak, iskustvom i smirenošću Lina Herenčića (16 koševa) te borbenošću Paška Pajdeka (15 koševa) i dobrom momčadskom obranom, još jednom je izbjegnuta senzacija na samom startu doigravanja. U redovima Stoke najraspoloženiji je bio Ivica Vuletić sa 17 ubačenih koševa. JSK je tako tako pobjedom unio mir u svoje redove prije sljedeće četvrtfinalne utakmice.

A-Team kao četvrtoplasirani i Frule ZESA kao petoplasirana ekipa su pružili također uzbudljivu i žestoku utakmicu koja je završila onako kako se i očekivalo – s malim brojem koševa i neizvjesno. Niti jedna momčad nije ubacila više od 13 poena u četvrtini i u takvoj obrambenoj poslastici bolje su se snašli, a na kraju i slavili, "momci u crnom", dakle Frule ZESA. Miran "Medo" Medak (12 koševa) se, čini se, na vrijeme probudio iz zimskog sna i snažnom i dominantnom igrom pod košem donio prevagu. Njemu su se pridružili Jerković (11 koševa) i Kaluđer (devet koševa). Kako se nije moglo ući pod koš Frula, prvi strijelac A-Teama bio je Milan Listeš sa 17 postignutih koševa od čega je tri trice zabio u prvoj četvrtini. U ovoj utakmici pobjedu je odnijela bolja centarska linija Frula (Medak - Jerković, zajedno 23 koša), koja je uspjela zaustaviti visoki centarski duo A-Teama (Kurevija - Dobrota, zajedno 11 koševa), kojeg su se možda i najviše pribojavali prije početka utakmice.

Druge utakmice četvrtfinala na rasporedu su u subotu 16. travnja u poslijepodnevnim satima u dvorani Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

Najbolji strijelci:
1. Damjan Bandić (Sitni Kriminalci) - 32
2. Grgo Jušić (Old Star) - 30
3. Igor Kosturin (PMF Tropics) - 27

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala doigravanja PROam Sjever:

PMF Tropics (1) – Old Star (8) 79:67 (1-0)
PMF Tropics: Erak 20, Šindija 3, Grilj 17, Žuvela 2, Čaldarević, Kosturin 27, Andrić 7, Labor, Kosanović, Škof 5
Old Star: Markovinović 14, Maurović 4, Vukojević 14, Mihalj 2, Tomac 3, Jušić 30, Mikuličić

Sitni Kriminalci (2) – Indukcija (7) 55:54 (1-0)
Sitni Kriminalci: Gvardijan 2, Soldo, Brčina 13, Bandić 32, Grmača 4, Šrekais 4
Indukcija: Ljutić 7, Erceg 2, Zelić 15, V.Salopek 7, Vitas, Rendulić, Žmirić 6, T.Salopek 17

JSK (3) – Stoka (6) 54:51 (1-0)
JSK: Brtan, Herenčić 16, Tafra 3, Mihaljek 2, Kozlović 9, Trbara, Pajdek 15, Vukobratović 7, Puljiz 2 Stoka: Brejar, Rokov, Popović 13, Mataga 11, Mlakić 2, Citković 8, Tošić, Vuletić 17

A-Team (4) – Frule ZESA (5) 36:43 (0-1)
A-Team: Šehić 4, Kurevija 5, Kukulić 2, Listeš 17, Dobrota 6, Brkić 2, Arnautović, Šuško Frule ZESA: Kaluđer 9, Ančić 5, Jerković 11, Medak 12, Horvat, Pavlić 3, Šipić 3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!