Nogomet

Lucescu: "Da je nama Messi..."

Josip Piršljin • srijeda, 13.04.2011.
Lucescu: "Da je nama Messi..."
Foto: EPA

Nakon još jednog poraza od Barcelone u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka, trener Šahtara Lucescu nije bio previše nezadovoljan. Rumunj smatra kako je sve već bilo riješeno u prvom susretu, a kao glavni nedostatak svoje ekipe istaknuo je to što nema Messija...

Mircea Lucescu, dugogodišnji trener Šahtara, čestitao je svom kolegi na drugoj strani na sjajnoj igri i prolasku među četiri najbolje ekipe: "Prije svega želim čestitati Barceloni na prolasku u polufinale i želim im puno sreće. Ako osvoje Ligu prvaka bit će lakše objasniti naš poraz. Napravili smo previše grešaka na Nou Campu i sve je već tada bilo riješeno", rekao je.

"Večeras smo igrali za svoju čast, nadali smo se da ćemo pružiti izvedbu kojom ćemo se ponositi. Unatoč brojnim ozljedama koje su nas zadesile stvorili smo puno prilika. Šahtar je natjerao Barcelonu da se brani, a to nije svakome uspjelo", izjavio je rumunjski stručnjak na klupi ukrajinske momčadi.

Vezane vijesti

Lucescu žali za propuštenim prilikama u prvoj utakmici u Španjolskoj i ističe kako bi sve bilo drukčije da je za njegovu momčad igrao Lionel Messi: "Imali smo pet prilika za postizanje pogotka večeras, a i u Španjolskoj smo trebali bolje završavati napade. Naš najveći nedostatak je to što u momčadi nemamo Messija. Da je on igrao za nas, siguran sam da bismo izbacili Barcelonu", zaključuje trener Šahtara.

Josep Guardiola je bio sretan što se njegov sastav ponovno plasirao u polufinale Lige prvaka, te je čestitao igračima na odličnoj predstavi: "Igrači koje imam na raspolaganju su fantastični i velika je privilegija što ih treniram i što smo došli do polufinala Lige prvaka treću godinu zaredom. Ovi igrači su osvajali trofeje s Barcelonom i s reprezentacijom, ali i dalje su neumorni", izjavio je.

Guardiola se osvrnuo i na veliki dvoboj s Real Madridom koji ih čeka ovog vikenda u Primeri: "U subotu želimo pobijediti jer bi to bio veliki korak naprijed za nas, ali ne mogu sa sigurnošću reći da li će se to i dogoditi pošto se susrećemo s jakim rivalima", rekao je trener Katalonaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 15:19
    da 11-1 i to je bilo u kupu prvu utakmicu su dobili 4-0 a drugu morali pustiti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2011. u 18:08
    Ma mene samo zanima sta je to Ronaldo dao vise za svoju reprezentaciju od Messija ??? Molim objasnjenje i rezultate koji objasnjavaju tu tezu koja nema veze sa zdravom pameti a o klupskom nogometu ne moramo ni pricat kad pogledamo usto da je Messiju tek 23. Uostalom dolaze 4 utakmice na kojima cemo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2011. u 16:42
    11-1 al nebitno, Real loša momčad pa ronaldo igra lošije, Mou nije posložija u "samo" 6 miseci, a kontra svih drugih je posložija, bože, bože, koji ste vi alibi-stručnjaci
    Obrisan korisnik
  • Yakov13.04.2011. u 15:54
    Messi ima bolju statistiku jer igra u boljoj momčadi s boljim (fantastičnim) suigračima. Zanimalo bi me bi li Messi imao takvu statistiku u Realu kao Ronaldo? Ronaldo je kompletniji igrač.
    Yakov
  • Cholo13.04.2011. u 15:31
    ajmo živjet u prošlosti..sta me briga sta je bilo prije,bitna je sadašnjost!!
    Cholo