Nogomet

Zenit kažnjen zbog svjesnog propusta

Borna Rupnik • četvrtak, 14.04.2011.
Zenit kažnjen zbog svjesnog propusta
Foto: Bruno Karadža

Nogometaši Zenita ostali su bez osvojenog boda protiv moskovskog CSKA, zbog povrede pravila koju je klub iz St. Peterburga, priznao je Luciano Spalletti, napravio svjesno...

Prošlog su vikenda u ruskom prvenstvu susret odigrali Zenit iz St. Peterburga i CSKA iz Moskve, a nakon 90 minuta na semaforu je pisalo neriješenih 1:1.

Međutim, utakmica će biti registrirana rezultatom 3:0 za momčad iz glavnog grada, odlučila je Disciplinska komisija ruske lige nakon što je razmotrila slučaj kršenja pravila o broju mladih igrača u zapisniku. Zenit je, naime, bio obvezan imati jednog mladog domaćeg nogometaša, a to nije učinio.

"Potpuno je jasno da je Zenit prekršio pravilo. Nismo imali izbora", izjavio je šef disciplinske komisije Vladimir Katkov.

Talijanski stručnjak na klupi Zenita, Luciano Spalletti, kaznu je prokomentirao sljedećim riječima: "Namjerno nismo stavili mladog igrača na klupu. Igrali smo protiv snažnog protivnika i trebali su mi pouzdani pojedinci među pričuvama".

"U prošlosti smo se već našli u sličnoj situaciji i platili smo samo novčanu kaznu", priznao je Spalletti da nije računao na oduzimanje bodova. Pritom su će morati platiti i pet tisuća eura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 20:22
    nevjerojatno, trebalo bi ga i više lupiti po džepu
    Obrisan korisnik
  • Yahtzee14.04.2011. u 17:00
    ako imaju viska para,nemaju bodova!!
    Yahtzee
  • Zdren14.04.2011. u 14:04
    tako im i treba
    Zdren