Rukomet

Rukomet oživio u Splitu

Ivan Trebotić • četvrtak, 14.04.2011.
Rukomet oživio u Splitu

Četvrtinale domaćeg Kupa odigralo se i u Splitu. EMC Split je dočekao favorizirani Nexe i izbacio ga iz natjecanja.

EMC SPLIT - NEXE 23:20 (8:11)

četvrtfinale Kupa

SPLIT – Mala dvorana na Gripama, gledatelja 600
Suci: Glavinić i Veraja (obojica iz Metkovića)

EMC SPLIT: Vukas (16 obrana), Galić, Ilić, Čelić, Šolić, Slišković (2), Korjenić, Batinović (6), Božić-Pavletić, Varvodić (4), Arapović (7), Bernat, H. Žeravica, Lušić, A. Žeravica (4)

NEXE: P. Lelić, Šunjić (14 obrana), Buljubašić (2), Eter, F. Lelić (1), Mrđenović, Barišić-Jaman (3), Rotim, Kedžo (1), Markotić (4), Rajković, Obad, Kević (3), Tomašević, Blažević (2), Velić (4)

Splićani prošarani ozljedama nisu posustajali u svojim ambicijama za završnicu Kupa, koja se i ove godine odigrava u Makarskoj. Suparnici su se već prije par kola sastali u prvenstvu u Našicama, gdje su Našičani sretno i spretno slavili protiv mladih borbenih Splićana. Dok su se s druge strane Našičani, kojima su glavne ambicije za prvo mjesto u prvenstvu propale, okrenuli Kupu kao utjehi.

Dugo nije bila tako ispunjena dvorana prije utakmice kao sada. Potrudili su se malo iz rukovodstva EMC Splita i privukli gledatelje da pomognu svojim ljubimcima u borbi za pobjedu. Susret je počeo dosta nervozno s dobrim obranama na obje strane, pa se igralo gol za gol sve do rezultata 7:7. Našičani preko kontri bježe na 11:7 u 28. minuti da bi se na poluvrijeme ipak otišlo s rezultatom 11:8 za goste.

Drugo poluvrijeme nije dobro počelo za domaće koji prvih pet minuta ne postižu pogodak. Nekoliko isforsiranih dodavanja Splićana na pivota i kontre s druge strane odvajaju Našićane na najvećih 17:11. Činilo se da je sve već gotovo, Šunjić (14 obrana) je zaključao vrata i bilo je samo pitanje s kolikom će prednosti završiti za Našičane, ali domaćini nošeni publikom se ne predaju. Trener Splićana mijenja obranu s dva isturena igrača, Batinovićem i Varvodićem, i usporava napad Našičana koji je uz pritisak publike bio sve nervozniji. Potpomognuti obranama raspoloženog Ante Vukasa (16 obrana) i napadom koji je napokon proradio golovima Arapovića (7 golova) i Batinovića (6 golova) Splićani su lagano istopili prednost gostiju.

Dvije minute prije kraja Marin Varvodić (4 gola) svojim golom postavlja rezultat na 20:20. U tom napadu Našičani su dobili još jednom zasluženo dvije minute te ostaju sa samo četiri igrača. A. Žeravica (4 gola) zabija za vodstvo Splita nakon neuspjelog napada gostiju da bi na 23:20 lijepim suhim listom zaključio Batinović. Splićani su iskoristili loše izdanje gostiju i priredili veliko slavlje svojim navijačima na parketu.

Našičani nisu bili pravi, uz sve pohvale Splićanima za borbenost i igru u zadnjoj četvrtini utakmice. Uz već spomenute Splićane, kod Našičana osim vratara Šunjića nitko se nije posebno istakao. Prvi strijelci gostiju su bili Markotić i Velić sa po četiri pogotka i Barišić-Jaman i Kević sa po tri pogotka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.04.2011. u 09:02
    Nevjerojatan rezultat, bravo Splićani! Nevjerojatno je koliko talenata Splićani imaju za razne sportove, a grad i sponzore zanima samo uspjeh Hajduka (i ostalih nogometaša)! Šteta, šteta... Neka nitko ne zamjeri mladima iz Splita i Dalmacije što su primorani ići u Zagreb, tamo više cijene njihov... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • jugoplastika15.04.2011. u 00:23
    bravo momci
    jugoplastika