Nogomet

Mladina: "Bez straha u Zaprešić"

Sa ŠNC Stjepan Spajić: Damir Žbulj • četvrtak, 14.04.2011.
Mladina: "Bez straha u Zaprešić"
Foto: Martina Japundžić

Nogometaše Hrvatskog dragovoljca, u petak u 18 sati, očekuje prvenstveni dvoboj 25. kola HNL s Interom u Zaprešiću. Serija nepobjedivosti ekipe Davora Mladine traje već sedam prvenstvenih kola, a strateg Dragovoljaca vjeruje kako će se pozitivan niz nastaviti i u zagrebačkom predgrađu...

Hrvatski dragovoljac u petak u 18 sati gostuje u Zaprešiću kod Intera. Ekipa Ilije Lončarevića bori se za mjesto koje vodi u Europu iduće sezone, dok je Crnima u mislima prvoligaški opstanak. Obje ekipe računaju na tri boda te nas sigurno očekuje zanimljiva utakmica.

U proljetnom dijelu prvenstva napokon je kvalitetan rad Davora Mladine i njegovih igrača stigao na naplatu. Dragovoljci, ne samo da igraju dobar nogomet, nego su tu igru počeli materijalizirati i bodovima. Bez poraza su sedam utakmica, u proljetnih šest kola skupili su 12 bodova, uključili su se u borbu za opstanak i sigurno neće odustati sve do posljednjeg kola. Pretposljednja Istra bježi im 'samo' dva boda, ovo kolo igra s Dinamom i Dragovoljci su svjesni da bi eventualnom pobjedom nad Interom vjerojatno napustili posljednje mjesto prvenstvene ljestvice.

NEMA STRAHA

Pred Dragovoljcima je dvoboj s četvrtom ekipom prvenstva i sigurno ih očekuje teška utakmica, međutim, Davor Mladina ne boji se nogometaša iz Zaprešića: "Ma, sve utakmice od početka proljetnog dijela prvenstva su nam jednako teške. Sve ekipe su bile ozbiljne i ne mislimo posebno izdvajati protivnike s kojima igramo. Nemamo straha pred nadolazećim suparnikom, svaki susret ima svoju specifičnu težinu, jer su nam do kraja prvenstva baš sve utakmice podjednako bitne."

U potpunosti so spremni za ovu utakmicu. Respektiramo njihov rezultat tijekom cijele sezone, ali i oni moraju respektirati naš proljetni niz. Očekuje nas sigurno lijepa utakmica, ekipa koje će se htjeti nadigravati, ali mi idemo na pobjedu. Ipak, ako iz takve igre zaslužimo i bod, neću bit pretjerano nezadovoljan," započeo je Mladina.

Mladina ima problema s izostancima nekih ključnih igrača, ali izrazio je zadovoljstvo igračima koji su uskočili na njihova mjesta i u potpunosti iskoristili pruženu priliku. Janjetović se ozlijedio pred susret sa Slavenom i neće konkurirati niti za dvoboj s Interom, dok se Leko još nije oporavio od teškog potresa mozga kojeg je zaradio prije nekoliko tjedana. Za njega je još uvijek upitno kada će biti spreman za povratak na travnjak. "Momci koji su ušli u ekipu umjesto ozlijeđenih igrača u potpunosti su opravdali povjerenje koje sam im ukazao. Imamo dobar kadar od 20-ak igrača. koji su spremni u svakom trenutku pomoći ekipi," pojasnio je strateg Dragovoljaca.

Sastav koji će istrčati u Zaprešiću trebao bi izgledati ovako: Vidaković na vratima, u posljednjoj liniji obrane trebali bi biti Špehar, Jurin, Grgić i Kešinović. u veznom redu Brozović, Plazonić i Rašić, dok bi napad trebali predvoditi Zlatar, Švarić i Vrnoga de Gregorio. Svoju priliku s klupe čekat će Čović, Marković, Kukoč, Čordaš, Jazvić i Žugaj.

Od igrača koji su pojačali Hrvatski dragovoljac u zimskom prijelaznom roku posebno se istaknuo Mario Rašić, koji je stigao iz Vrapča, ali je i bivši igrač Intera, gdje je započeo svoju prvoligašku karijeru."Cijeli tjedan se pripremamo za ovu utakmicu. Trener nas je upozorio na njihove vrline i mane, a uvjeren sam kako ćemo u petak stići do pobjede", najavio je 22-godišnjak.

O vremenu provedenom u Interu, gdje je ubilježio 24 prvoligaška nastupa, ali i dolasku u Hrvatski dragovoljac osvrnuo se ovim riječima: "Ma nije to bila neka zapažena minutaža u Interu. Ne znam hoću li postići pogodak svojoj bivšoj ekipi, ali to niti nije važno. Bitna je pobjeda i uvjeren sam da ćemo ju ostvariti. Super sam zadovoljan dolaskom u Siget. Momci su me odlično primili, uspio sam se nametnuti treneru, iskoristio sam svoju priliku pa se nadam da sam opravdao ukazano povjerenje."

Susret Hrvatskog dragovoljca i Intera na rasporedu je u petak u 18 sati na stadionu ŠRC Zaprešić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 21:01
    x2 ko kuca
    Obrisan korisnik