Košarka

Bez Splita i Šarića na juniorskoj završnici

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 18.04.2011.
Bez Splita i Šarića na juniorskoj završnici
Foto: Bernard Jurišić

Veliko iznenađenje priredili su juniori Svjetlosti iz Slavonskog Broda, koji su se preko favoriziranog Zagreb CO-a plasirali na završni turnir juniorskog košarkaškog prvenstva. Dvostruku titulu ove godine neće braniti ni Splićani...

Šibenik je minulog vikenda bio domaćin poluzavršnog razračunavanja deset najboljih hrvatskih juniorskih momčadi. U dvije grupe po pet momčadi, nakon četiri kola saznali smo četiri kluba koji će na završnom turniru loviti naslov prvaka Hrvatske.

poluzavršnica juniorskog prvenstva hrvatske

SKUPINA A

1. Zadar 4-0
2. Cedevita 3-1

3. Cibona 2-2
4. Međimurje 1-3
5. Kastav 0-4

SKUPINA B

1. Svjetlost 3-1
2. Dubrava 3-1

3. Zagreb 2-2
4. Split 2-2
5. Borik Puntamika 0-4

To sigurno neće biti Splićani, čije su juniorske momčadi osvajale naslov najboljih u zemlji u dvije posljednje sezone. "Žuti" su polufinalni turnir završili s nedovoljne dvije pobjede i dva poraza, baš kao i jedni od glavnih favorita ove sezone, juniori Zagreba predvođeni jednim od najboljih mladih igrača Europe Dariom Šarićem.

Zagreb je u posljednjem kolu igrao odlučujuću utakmicu protiv Svjetlosti, u kojoj su nakon dramatične završnice Brođani slavili 71:70. "Majstoricu" između Dubrave i Splita dobili su Zagrepčani 66:63, pa su se na Final Four iz ove skupine plasirali Svjetlost i Dubrava.

U drugoj skupini Zadar je doslovce pomeo sva četiri protivnika i na završni turnir se plasirao sa sve četiri pobjede. Tamo će im se priključiti i juniori Cedevite, koji su izgubili od Zadra, ali pobijedili u preostale tri utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.04.2011. u 10:54
    Vrijedi još spomenuti "odgajanje" mladih igrača šakom u glavu i maltretiranjem kao što to radi pomoćni trener Cedevite.
    Obrisan korisnik