Nogomet

Video: Eduardo izborio jedanaesterac

Ante Zovko • ponedjeljak, 18.04.2011.
Video: Eduardo izborio jedanaesterac
Foto: Kristijan Komarica

Šahtar je novom gostujućom pobjedom dodatno povećao prednost na vrhu prvenstvene ljestvice, a svoje je "prste" u svemu imao i hrvatski napadač.

U 25. kolu ukrajinskog prvenstva Šahtar je gostovao kod Tavriye i odnio pobjedu 2:1. S nova tri boda razliku na vrhu ligaške tablice povećao je na 14 bodova ispred drugog Metalista (64-50), a treći Dynamo također ima 50 bodova uz utakmicu manje.

U prvoj postavi momčadi iz Donjecka startali su i Darijo Srna i Eduardo, koji je iznudio jedanaesterac u 21. minuti. U vodstvo ga je pretvorio Jadson, ali je hrvatski reprezentativac pogriješio kod izjednačujućeg pogotka domaćina. Srećom po goste, tri je boda osigurao Fernandinho u 90. minuti.

Srna je izašao iz igre u 63. minuti zbog lakše ozljede, Eduardo iz drugih razloga: "Napravio je veliku pogrešku i odlučio sam ga zamijeniti. Zakonitosti naše igre ne dopuštaju okretanje s loptom pod pritiskom protivnika. Postoji veliki rizik gubljenja lopte, što može dovesti do napadačkog kretanja suparnika. Baš se to dogodilo u ovom slučaju", komentirao je nakon susreta igru hrvatskog reprezentativnog napadača trener Mircea Lucescu.

"Međutim, Eduardo je prikazao solidnu igru u prvom dijelu, zaradio jedanaesterac i igrao dosta dobro. Osim toga, kod 1:1 htjeli smo ubrzati igru u napadu uvodeći Douglasa, koji je brz i eksplozivan. To se pokazalo kao prava odluka jer smo uspjeli pobijediti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!