Nogomet

Trešnjevka izbacila Lokomotivu

Ante Dubravac • utorak, 19.04.2011.
Trešnjevka izbacila Lokomotivu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Šesto kolo Kupa Zagrebačkog nogometnog saveza zaključeno je utakmicom između Trešnjevke i Lokomotive. Domaćini su napravili veliko iznenađenje izbacivši prvoligašku momčad.

Početak utakmice nije dao naslutiti konačan rasplet. Lokomotiva je imala terensku inicijativu i stvarala prigode. Već u trećoj minuti slobodan udarac s 25 metara izvodi Tomislav Martinac, ali domaći golman uz manje poteškoće brani taj udarac. Desetak minuta kasnije Ivan Peko odlično prolazi tri igrača međutim njegov udarac s ruba kaznenog prostora odlazi visoko preko gola.

U 16. minuti Dalibor Pandža dolazi sam pred golmana, ali i ovaj put domaći vratar Lovro Mikinac izlazi kao pobjednik. Najbolja prilika za Lokomotivu dogodila se u 28. minuti. Peko opet prolazi nekoliko igrača i odlično proigrava Miroslava Konopeka koji s desetak metara pogađa okvir gola.

Dvije minute nakon toga Trešnjevka prvi puta prijeti. Odlična kontra domaćih igrača i pad u šesnaestercu Lokomotive. Sudac Hrvoje Knez prekida igru, ali samo da bi pokazao žuti karton Matiji Majcaniću zbog simuliranja. U 36. minuti slobodan udarac za Trešnjevku s nekih dvadesetak metara odlazi uz vratnicu Lokomotivinog gola.

Drugo poluvrijeme donijelo je veliki pad u tempu igre što je za četvrtoligaša i razumljivo, a trenera Lokomotive Krunu Jurčića bi trebala zabrinuti. Odmah na otvaranju priliku ima Trešnjevka. Opet iz slobodnog udarca, odličan pokušaj međutim ostaje 0:0.

Malo uzbuđenje pred golom Trešnjevke dogodilo se u 62. minuti kada Ivor Horvat puca s ruba kaznenog prostora točno u vratara Mikinca. Sve do 84. minute nismo vidjeli ništa vrijedno spomena. Tada iz slobodnog udarca pokušava Dario Zahora, ali bez uspjeha.

Dvije minute kasnije kapetan Trešnjevke Josip Pavelić dobiva drugi žuti, isključujući crveni karton. Ipak, do kraja utakmice domaćin se sigurno brani i pristupa se izvođenje kaznenih udaraca.

U prve tri serije svi izvođači su bili sigurni. Tada za Lokomotivu loptu na bijelu točku namješta Peko, a Mikinac brana i izrasta u junaka utakmice. Gostujući vratar nije obranio niti jedan pokušaj domaćina i veliko slavlje igrača i navijača Trešnjevke moglo je početi.

Iako je Lokomotiva igrala bez Nina Bule i Željka Sopića ispadanje od četvrtoligaša svakako je težak udarac. Zato je i razumljiva velika ljutnje trenera Jurčića koji je nakon utakmice uz žestoko lupanje vratima igrače zatvorio u svlačionicu iz koje su se čuli povišeni tonovi. Što se događalo unutra možemo samo nagađati, ali nogometašima sigurno nije bilo ugodno.

6. kolo Kupa ZNS-a:
Trešnjevka - Lokomotiva 0:0 (5:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2011. u 10:35
    kaj zahora igra za trešnjevku?
    Obrisan korisnik
  • burek198319.04.2011. u 21:00
    opet ce dobiti nogu...hehe
    burek1983