Zimski sportovi

Ana Jelušić pauzira sljedeću sezonu

Sportnet • utorak, 19.04.2011.
Ana Jelušić pauzira sljedeću sezonu
Foto: Dejan Popek

Na današnjoj sjednici Alpskog odbora Hrvatskog skijaškog saveza, odredeni su sastavi reprezentacija (natjecatelji i treneri) za sezonu 2011/2012.

Ana Jelušić je na vlastiti zahtjev odlučila pauzirati sljedeću sezonu i posvetiti se pokušaju izlječenja astme. Ana se vec desetak godina bori s astmom i vrlo često proživljava teške trenutke, prvenstveno na natjecanjima, koji gotovo uvijek rezultiraju, osim jakog kašlja, i vrlo stresnim situacijama. Nažalost, to je natjeralo Anu da donese ovu odluku i pokuša se sljedeće godine posvetiti izlječenju, u čemu će imati apsolutnu podršku Hrvatskog skijaškog saveza, a konferencija za medije Ane Jelušić zakazana je za srijedu u 11 sati u The Westin Zagreb Hotelu u dvorani Zrinjevac-Tuškanac.

Ivica Kostelić u sezonu kreće s novim serviserom, Mislavom Samardžijom koji će zamijeniti dosadašnjeg servisera Mateja Cuješa, koji je na vlastiti zahtjev odlučio prestati s radom. Mislav Samaržija, bivši hrvatski skijaški reprezentativac, bio je serviser Ane Jelušić u sezonama kad je ostvarivala najbolje rezultate, a posljednju sezonu je radio s juniorkom Tamarom Zubčić.

Kod Natka Zrnčića Dima novost je da glavni trener postaje Peter Pen, dosadašnji pomoćni trener za brze discipline u Natkovoj ekipi, ali isto tako bivši vrsni skijaš i trener koji je osim s Natkom dugo godina radio na razvoju brzih disciplina s Janicom i Ivicom.

Nakon četiri godine rada u Hrvatskom skijaškom savezu, gdje je doprinio brojnim Natkovim uspjesima, ali i pomogao Ivici u brzim disciplinama, iz hrvatskog skijanja odlazi austrijski trener Walter Hubmann.

Pozitivna novost je povratak Sofije Novoselić u reprezentaciju, koja se dokazala upornim radom i prvenstveno ulaskom u drugu vožnju na Svjetskom kupu na Sljemenu, ali i brojnim drugim dobrim rezultatima na FIS utrkama te je zaslužila ponovno dobiti šansu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2011. u 11:59
    ostavi se skijanja i prihvati nečeg drugog. Imaš astmu i to nije dobro, ali nemaš ni tehniku pa prema tome nek skijaju juniori
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.04.2011. u 00:05
    Astma i skijaska TEHNIKA imaju malo veze jedno s drugim. Neka nadje ozbiljnog trenera ako se misli ikada vratit, u sto sumljam. Ovo je bijeg od stvarnosti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2011. u 23:59
    Drago na staroj slavi se ne živi.
    Obrisan korisnik
  • Captain Jack19.04.2011. u 23:57
    Realno je Novoselićka više zaslužila šansu od Jelušićke koja ama baš ničime nije opravdala novac uložen u nju..Da,znam da ima astmu i da joj to otežava,al vožnje u zadnje 2 sezone su jedna gora od druge,trebal je tu neki drastični zaokret..
    Captain Jack
  • Anadolu Efes19.04.2011. u 23:35
    Anadolu Efes