Košarka

Partizan i Olimpija za regionalni naslov

Lovro Štrbinić • utorak, 19.04.2011.
Partizan i Olimpija za regionalni naslov
Foto: Kristijan Komarica

Danas su u ljubljanskim Stožicama odrađena oba polufinalna dvoboja ovogodišnjeg izdanja regionalne NLB lige. Do pobjeda u tim susretima su došli favoriti, što znači da ćemo u četvrtak u velikom finalu gledati ogled Olimpije i Partizana.

U prvom polufinalu sastali su se podgorička Budućnost i beogradski Partizan, a srpski predstavnik je na kraju teškom mukom izborio novo NLB finale. Nakon prvog poluvremena koje je proteklo u potpunom egalu (30:29 za Partizan) drugi dio su znatno bolje otvorili crnogorski košarkaši. Partizanovi igrači su već u prvom dijelu imali velikih problema s pogađanjem slobodnih bacanja, a oni su se nastavili u trećoj četvrtini. Uz probleme u ostalim segmentima igre nakon 30 minuta igre zaostajali su osam razlike.

Međutim, pete osobne pogreške Dubljevića i Ščekića znatno su oslabile centarsku liniju Budućnosti, a prošlogodišnji prvaci su ti znali iskoristiti i vratili su se u utakmicu. Dvije minute prije kraja zakucavanjem Veselyja poveli su 54:53, a do kraja je uslijedila triler završnica. Budućnost je ponovno povela s dva razlike, ali tu su i stali jer je Kadziulis izgubio dvije bitne lopte te je na kraju završilo 62:58 za klub iz Beograda. Zanimljiva je i činjenica da su crno-bijeli pogodili samo jednu tricu iz 15 pokušaja, no to su nadoknadili mnogo boljim šutom za dva poena.

Kod pobjedničke ekipe istaknuli su se Katić i Jerrells s po 13 poena, a pratili su ih Gist s 12 te Milosavljević s 11 poena. Budućnost su, pak, predvodili Simonović s 14 poena i osam skokova te Dragičević s tri poena manje i sedam uhvaćenih lopti.

Drugo polufinale donijelo je nešto manje neizvjesnosti, barem što se tiče posljednjih minuta. Prvi dio također je bio vrlo izjednačen pa su Zmajčeki na odmor otišli s prednošću 30:28. No, početka drugog poluvremena donosi prvu veliku razliku jer se Olimpija serijom 15:4 odvaja na 13 razlike. Krka uspijeva serijom 8:0 ponovno se približiti, ali potom domaćini ne dopuštaju povratak u potpuni rezultatski egal.

Već do kraja treće četvrtine vraćaju se Markota i suigrači na +9, a potom ne dopuštaju protivnicima da dođu ispod pet razlike. Na kraju je završilo 67:57, a najefikasniji igrač Olimpije, ali i cijelog dvoboja, bio je Sašo Ožbolt sa 18 poena (trica 5/7). Pratili su ga Jagodnik (deset skokova) i Gregory s 11 poena, dok je jedini hrvatski igrač na ovom FF-u zabio osma poena. Kod Krke su jedini dvoznamenkasti strijelci bili Dragič (13 poena) i Pavič (10 poena).

Finale je na rasporedu u četvrtak u 20:45h.

Final Four NLB

polufinale

Partizan62:58Budućnost VOLI
Petrol Olimpija67:57Krka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Final Four NLB

polufinale

Partizan62:58Budućnost VOLI
Petrol Olimpija67:57Krka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Jack19.04.2011. u 23:58
    Mogli ste bar stavit sliku iz Stožica,a ne sa prošlogodišnjeg FF-a u Areni..
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik19.04.2011. u 23:57
    i treba to finale biti... 2 najjkvalitetnije momčadi u regiji.... ove sezone samo nadam se :p
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2011. u 23:50
    ajmo partizan
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2011. u 23:34
    5. vezana titula...?
    Obrisan korisnik