Zimski sportovi

Jelušić: "Najteža odluka u životu"

Mario Glasnović • srijeda, 20.04.2011.
Jelušić: "Najteža odluka u životu"
Foto: Dejan Popek

Na današnjoj konferenciji za medije Ana Jelušić objasnila je razloge svojeg odlaska iz skijanja na jednu godinu. Nakon nekoliko godina borbe s astmom, Ana je odlučila uzeti jednogodišnju stanku kako bi se mogla u potpunosti izliječiti od bolesti koja ju već dugo muči.

Kao što je i bilo najavljeno prije nekoliko dana Ana Jelušić odlučila je pauzirati sljedeću sezonu kako bi se mogla izliječiti od astme koja ju muči zadnjih deset godina.

"Neću skijati godinu dana, tako sam odlučila. Pokušat ću se posvetiti liječenju astme i riješiti probleme koje imam te se nakon toga vratiti", rekla je Ana koja nije krila suze nakon ove teške odluke. "Ovo je za mene najteža odluka u karijeri, ali i u mojem životu jer je skijanje moj život."

Astma je Ani Jelušić dijagnosticirana prije desetak godina i mučila je našu skijašicu kroz cijelu njezinu karijeru: "Uvijek sam mislila da ću moći skijati normalno, no sada shvaćam da se moram odmoriti. Ne mogu se više nositi s time da se nakon svake utrke moram nekoliko dana boriti da bih došla sebi."

Ana Jelušić dodala je da je na svoj zahtjev odlučila uzeti godinu odmora jer nije mogla izdržati teške napade kašlja i izrazito stresne situacije s kojima se borila. Hrvatska reprezentativka je najavila da će stanku iskoristiti i za rješavanje fakultetskih obaveza te da će biti aktivna u sportskim aktivnostima, ali i oprezna da ne bi izazvala napade astme.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2011. u 18:42
    Pametna odluka,bolje uzeti jednu godinu pauze i pokušat ispočetka nego tjerat sve na silu.Astma je velik problem i treba promijenit klimu,zaboravit na sve i onda za 2 godine pokušat ponovno
    Obrisan korisnik
  • 280420.04.2011. u 17:40
    Dakle, ovdje ima toliko morbidnih komentara, toliko budalastih ljudi, da je to nevjerovatno. I u zemljama koje su alpske velesile Ana Jelušić bi imala respektabilnu karijeru. Poznato je da svi sportaši ne mogu biti asovi, prvaci nad prvacima. Cijeli život je u skijanju, normalno da je teško! A i... [više na forumu]
    2804
  • Obrisan korisnik20.04.2011. u 16:51
    Kladim se da je pavlek rekao ozbiljan rad s novim trenerom (ne kvazi trenerom sobolom) ili cut off sredstava ski saveza, ovo je bijeg, kraj.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.04.2011. u 16:48
    I Janica isto tako pa nikad nije kukala,,da da sad reci da je janica jednostavno fenomen,,možda i je ali to je do karaktera,,a ne ni do ozljeda ili nemam pojma cega
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.04.2011. u 16:45
    @markovic, ivica je u mladosti imao velike nesrece s ozlijedama , više puta se polomio, koljeno operirao čak 8 puta! i ko zna koliko još manjih ozlijeda, a ti mu prigovaraš za kukanje u mladosti
    Obrisan korisnik