Hrvatski kup, Polufinale, 20.04.2011, 18:00 h, Gradski stadion Varaždin, Varaždin, gledatelja: 4000
Suci: Jović (Zagreb), Grgec (Bistra), Križarić (Čakovec)
Varaždin
Varaždin
Davor Vugrinec 47', 84' (11m)
Filip Škvorc 80'
3:0(0:0) Cibalia
Cibalia

Fantastični Varaždinci svladali Cibaliju

S gradskog stadiona u Varaždinu:Ivana Strahija • srijeda, 20.04.2011.
Fantastični Varaždinci svladali Cibaliju
Foto: Ivana Strahija

Svoju kvalitetu, umijeće, ali i ono najvažnije, fanatičnu želju, pokazali su danas Varaždinci, koji su s 3:0, pogocima Vugrinca i Filipa Škvorca prošli u finale Kupa.

Cibalia
Varaždin
Cibalia
8
(do 40')
10
(do 77')
28
(do 85')
Pričuvni igrači
Trener
Samir Toplak
1
Mladen Matković
3
Tomislav Čuljak
6
Petar Tomić
7
Dino Kresinger
11
Mladen Bartolović
(do 87')
15
Ninoslav Parmaković
16
Tomislav Radotić
19
Krešimir Prgomet
21
Tomislav Jurić
(do 89')
22
Frane Vitaić
30
Mario Lučić
Pričuvni igrači
9
Ivan Koledić
87'
28
Tomislav Mazalović
89'
 
Trener
Stanko Mršić

U prvo poluvrijeme oba sastava ulaze s jednakom željom za igrom, no Varaždinci dominiraju i u posjedu lopte i po broju pokušaja na protivnički gol. Domaći kreću odlučno, na ubačaj iz kuta Vugrinca Brlečić loptu šalje glavom u vratnicu. Pokušavaju i Šafarić i Glavica, dok kod Cibalije tek u 13. minuti Tomić loptu ubačenu iz kornera pokušava ugurati u domaći gol, ali je domaći branič Šimek spretniji. Odmah potom prvu je svoju priliku upisao i Kresinger, kojem je asistirao Čuljak.

Početni sastavi

Samir Toplak je na travnjak poslao sastav u formaciji 4-2-3-1: Krklec - Šimek, D. Škvorc, Conjar, Kvesić - Brlečić, Šafarić - F. Škvorc, Glavina, Glavica – Vugrinec

Stanko Mršić na travnjak je izveo formaciju 4-4-1-1: Matković – Radotić, Tomić, Lučić, Parmaković – Jurić, Vitaić, Čuljak, Prgomet – Bartolović - Kresinger

Pritisak Varaždinaca nastavlja se do kraja poluvremena. Vugrinec prednjači u pokušajima, priključuju se Brlečić i Glavica, a s druge strane pokušavaju iznenaditi Kresinger i Prgomet.

Već u 40. minuti Glavicu je domaći trener Toplak zamijenio Aganovićem, očito je mladi igrač ozlijeđen u duelu koji je prethodio. No, zamjena nije bila loša, čak dapače, Aganović je odmah po ulasku u priliku gurnuo Glavinu, ali lopta završava pored vrata Vinkovčana.

Na odmor se odlazi s početnih 0:0, no taj je rezultat ostao još svega dvije minute po povratku nogometaša na teren. Glavina je odlično pronašao Vugrinca, a ovom je ostalo da postigne pogodak za 1:0. Odmah s napadima nastavlja Brlečić, koji međutim nije bio uspješan.

Nakon desetak minuta od šoka su se oporavili Vinkovčani, koji kreću u opsadu domaćeg gola. Bartolović i Radotić na muke su stavili vratara Krkleca, koji ipak dobro odolijeva uz pomoć solidne obrane.

Sporna situacija

Nakon drugog pogotka Varaždina došlo je do sporne situacije, koja se dobro vidjela tek na video-snimci. Tomić je naime nabacio za Prgometa, kojem je ostalo gurnuti loptu u gol Varaždina, no ometen je kontaktom s D. Škvorcom. Sudac prekršaj također nije vidio, niti ga je dosudio.

Posljednjih je deset minuta međutim u potpunosti pripalo Varaždincima. U 80. minuti je Brlečić probio po lijevoj strani i poslao loptu u sredinu, gdje se na krivoj nozi našao Vugrinec, no spreman je bio Filip Škvorc, koji matira Matkovića za 2:0.

Taj je gol dao Varaždincima polet, a u jednom kontranapadu dolaze do najizglednije prilike. Parmaković baš nikako nije mogao zaustaviti hitrog Glavinu osim prekršajem s leđa, za što je nagrađen crvenim kartonom. Penal za Varaždin realizira Vugrinec, za konačnih 3:0.

Time su Varaždinci došli do svog šestog finala u povijesti HNL-a, no još važnije od toga, mlada je ekipa Samira Toplaka došla do ulaznice za Europu!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ultras-VK10.05.2011. u 16:23
    jako si objektivan. pogledaj opet obje tekme i zbroji prilike.
    Ultras-VK
  • Obrisan korisnik10.05.2011. u 12:06
    Mogli smo da ste bolji i da ste osim one Kresingerove napravili još koju šansu... ovako možete lagano na koljena i izvršit jednu radnju svojstvenu tom položaju. Nisu pomogli ni Isus ni Marija ni ustaše kad se ne zna
    Obrisan korisnik
  • Ultras-VK10.05.2011. u 12:02
    ne pricajte gluposti, ukupno u obje tekme smo bili bolji. ladno ste mogli zaginit i u vz. niste bas bili bolji ni kod kuce. sretno ste prosli. e da,penal cist ko suza na prgometu. zahvalite cika mamicu.
    Ultras-VK
  • Obrisan korisnik21.04.2011. u 15:09
    Vinkovcani zale sto nije dosudjen simulirani penal, a od igre nula bodova. Treba biti posten i priznati da moras biti bolji i imati vise od igre da bi mogao proci dalje. Taj segment u igri Cibalia jucer nije imala, i zdravo ... bolji idu dalje i to je to
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2011. u 02:43
    ...tUnela...
    Obrisan korisnik