Hrvatski kup, Polufinale, 20.04.2011, 18:00 h, Gradski stadion, gledatelja: 3000
Suci: Domagoj Vučkov (Rijeka), Slaven Skender (Rijeka), Diego Žudetić (Pula)
Slaven Belupo
Slaven Belupo
0:1(0:0) Dinamo
Ivan Tomečak 86'
Dinamo

Tomečak donio pobjedu za potvrdu finala

Damir Žbulj • srijeda, 20.04.2011.
Tomečak donio pobjedu za potvrdu finala
Foto: Davor Sajko

Bez puno ambicija nogometaši Dinama odradili su uzvratni susret polufinala Hrvatskog nogometnog kupa. Uvjerljivu pobjedu iz prve zagrebačke utakmice sačuvali su novom pobjedom u Koprivnici. Minimalno su svladali Slaven Belupo plasiravši se u finale Kupa...

Nogometaši Dinama došli su u Koprivnicu sačuvati veliku prednost, koju su ostvarili u prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa. Plasman u finale već je praktički bio osiguran pobjedom 4:1 u Zagrebu pa je igračima koje je trener Dinama, Vahid Halilhodžić, poslao na travnjak bio primarni cilj ne primiti pogodak.

Na Gradskom stadionu u Koprivnici lijepo vrijeme i atraktivan protivnik okupili su oko 3500 gledatelja, koji u prvom poluvremenu nisu imali puno toga lijepog za vidjeti. Šareni sastav gostiju prevodio je Kelava na golu, u posljednjoj liniji susret su započeli Cufre, Bišćan, Tonel i Mesarić. Dva defenzivna vezna igrača bili su Calello i Ademi, na krilima Šitum i Ibanez, konce igre trebao je povezati Badelj, dok je jedini napadač bio Beqiraj.

Strateg domaćih Roy Ferenčina priliku je na vratima dao Nurkoviću, standardni Rodić nema pravo nastupa u idućem prvenstvenom dvoboju te je ovo bila prilika za njegovo uigravanje s posljednjom linijom obrane Slavena. U borbu za finale Kupa Ferenčina je na teren poslao još i Kokalovića, Rogulja, Vojnovića, Bagarića, Purića, Milardovića, Marasa, Benka, Mujanovića i Bušića.

Bez pravih prilika proteklo je prvih 20-tak minuta igre u Koprivnici. Jedini udarac gostiju prema vratima Slavena uputio je Ibanez u 17. minuti. Izveo je slobodan udarac s 30-ak metar udaljenosti, ali vratar Nurković bio je na mjestu. Šansu za dolazak u vodstvo domaći su propustili baš u 20. minuti. Iz dva pokušaja u istoj akciji nisu uspjeli svladati vratara Dinama. Bušić se našao u izglednoj prilici na petercu, no, promašio je loptu, koja dolazi do Mujanovića, ali njegov mlaki, prizemni udarac Kelava je obranio.

Domaći su još zaprijetili u 36. minuti preko Mujanovića, ali njegov udarac iz daljine zaustavio je vratar gostiju. Bilo je to sve u prvih 45 minuta igre. Dinamo je napadačke ambicije ostavio u Zagrebu, dok su domaći stvorili samo jednu pravu priliku za kojom mogu žaliti.

Nastavak susreta nije donio gotovo nikakve promjene u igri obaju momčadi. Domaći su pokušavali, ali nisu bili konkretni u završnici, dok za Dinamo, kao da je jedino igrao Ibanez, koji je koristio svaku poziciju za upućivanje lopte prema vratima Nurkovića.

Slaven je zaprijetio u 53. minuti kada je na ubacivanje Vojnovića zakasnio Mujanović. U 62. minuti Milardović je pucao iz daljine, ali ponovno bez prave opasnosti. Ibanez je u još nekoliko navrata isprobao svoj udarac, no, niti on nije bio posebno opasan. Ključan trenutak utakmice dogodio se u 64. minuti kada je na terenu Šituma zamijenio Tomečak, strijelac kasnijeg pobjedonosnog pogotka za Dinamo.

Slaven je mogao do vodstva u 73. minuti. Bagarić je pucao iz slobodnog udarca s 20-ak metara s desne strane, ali mreža se zatresla s krive, vanjske strane. Odluku o pobjedniku ovog susreta donio je Tomečak u 85. minuti. Najbolji i najaktivniji igrač gostiju, Ibanez, povukao je kontru Zagrepčana, probio po lijevoj strani, ubacio na peterac, gdje natrčava Tomečak i posprema loptu u mrežu.

Dinamo je rutinski odradio posao u Koprivnici. Uz sterilnu i neambicioznu igru ipak su stigli do nove pobjede nad Slavenom i tako se s ukupnih 5:1 plasirali u finale Hrvatskog nogometnog kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2011. u 08:13
    Za Dinamovu igru mi je jasno zašto je takva. Prvenstvo je osvojeno, kup je skoro pa doma, nikome se više ne mora dokazivati. Ali Slaven, pa u ovom prvestvu ništa ne osvojiše i još su od Dinama odigrali 12 utakmica manje a od htijenja da nešto pokažu, niš.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2011. u 01:54
    Belupo je ove godine sve samo ne respektabilna momčad.. A da (čast izuzecima) igraju prek kurca bi i čorav primjetio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.04.2011. u 23:06
    jesi ti neki sa filozofskog faksa?
    Obrisan korisnik
  • 280420.04.2011. u 20:37
    Što mislite kad "sterilni" pobjeđuju respektabilnu momčad na njezinom terenu! Što bi tek bilo da nisu "aterilni"?
    2804