Tenis

"Moj najbolji ovogodišnji meč"

Tanja Vučić • četvrtak, 21.04.2011.
"Moj najbolji ovogodišnji meč"
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Dodig pamtit će drugo kolo ATP turnira iz serije 500 u Barceloni po dosad najzvučnijoj pobjedi karijere. Treći hrvatski reket je za proboj u osminu finala nadjačao Robina Söderlinga, petog tenisača svijeta, a nakon vrijednog "skalpa", za Sportnet se osvrnuo na slavlje protiv trećepostavljenog Šveđanina, lanjskog finalista ovog turnira...

Ivan Dodig pobrinuo se da Robin Söderling ostane praznih ruku u prvom ovosezonskom nastupu na zemljanim terenima. Za razliku od prošlomjesečnog susreta u drugom kolu Masters 1000 turnira u Miamiju, kada se Šveđanin izvukao nakon zaostatka od 4:1 u trećem setu, u srijedu je Ivan ostao čvrst do kraja - proslavio je 6:2 i 6:4, svoju prvu pobjedu nad nekim Top 10 tenisačem.

"Mislim da sam odigrao svoj najbolji meč u ovoj godini", komentirao je 26-godišnji Međugorac za Sportnet, prisjetivši se ključnih trenutaka ogleda s petim na svijetu, u kojem nije krenuo najbolje, s ranim zaostatkom od 2:0. No, nastavak je bio puno bolji.

"Posebno dobro bilo je u prvom setu kada sam vratio izgubljeni gem i dobio set", opisao je Dodig, dodajući da je osobito bitan bio osmi gem drugog seta: "Ključni trenutak meča zbio se kod 4:3 za Söderlinga, izvukao sam tri break-lopte i odmah u sljedećem gemu napravio break. Na servisu za meč ostao sam smiren do kraja i iskoristio svoju priliku, za razliku od Miamija".

No, nema puno vremena za razmišljanje o vrijednoj pobjedi koja je za njim - Ivana već u četvrtak, kasno popodne ili predvečer, čeka osmina finala protiv 15. nositelja Milosa Raonica. Bit će to njihov prvi međusobni susret, a odlična forma 20-godišnjeg Kanađanina crnogorskih korijena najavljuje da će Dodig pred sobom imati još jedan veliki izazov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!