Nogomet

Kerić: "Moram vjerovati da ću proraditi"

Borna Rupnik • petak, 22.04.2011.
Kerić: "Moram vjerovati da ću proraditi"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Andrej Kerić ovog je siječnja stigao u prašku Spartu, no još se nije uspio upisati u strijelce. S dobrim igrama, kaže, ipak bi se to trebalo promijeniti...

Golovi u dresu Slovana iz Libereca omogućili su mu selidbu u jednog od velikana češkog nogometa, no Andrej Kerić zasad nije zatresao mrežu Spartinih protivnika. Ipak, svojim je igrama zadovoljan, a vjeruje da će golovi doći s vremenom.

"Prošli susret protiv Mlade Boleslav bio je jako težak, ali mislim da sam odigrao dobro. Mogli smo i lakše do pobjede da smo realizirali uvodne prilike, a i ja sam promašio jednu priliku glavom. Žao mi je što nisam zabio", prokomentirao je naš napadač za službene stranice Sparte.

"Mi moramo pokušavati dobiti svoje utakmice, sve ostalo je izvan naših ruku. Želimo li naslov, moramo pobijediti sve protivnike do kraja prvenstva. Sve ovisi o Viktoriji, a mi im možemo stvoriti pritisak pa vidjeti kako će se oni nositi s njim".

No, u oba je gola u pobjedi 2:1 sudjelovao asistencijama: "To me tješi, ali želio sam postići svoj prvi gol za novi klub, krivo mi je što nisam uspio. Pokušat ću ponovno, a ne uspijem li, nadam se da ću barem pomoći novim asistencijama. Najvažnije je ipak da Sparta pobjeđuje".

"Moram vjerovati da ću proraditi. Nadam se da će to biti već sada u petak protiv Sigme. Bilo bi lijepo da dam svoj obol osvajanju važnih bodova", dodao je.

Uzrok golgeterske suše u proteklim mjesecima bio je i nedostatak prilika, kaže: "Bez šansi je bilo teško i zabijati, ali sada se to mijenja. Napredovat ću i početi pretvarati šanse u pogotke".

"Drago mi je što imam potporu čelnika kluba, a Sparta je velik klub s kvalitetnim igračkim kadrom. Želim li igrati, moram biti dobar u svakoj utakmici", zaključio je Andrej Kerić.

Šest kola prije kraja prvenstva Sparta za vodećom Viktorijom iz Plzena zaostaje šest bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!