Košarka

Lončar i Planinić preko Popovića u finale

Bernard Jurišić • petak, 22.04.2011.
Lončar i Planinić preko Popovića u finale
Foto: Marin Sušić

Lončarov i Planinićev Himki iskoristio je umor i proslavu osvajanja Eurokupa košarkaša Popovićevog Uniksa i pobijedio ih u polufinalu regionalne VTB lige u njihovoj dvorani u Kazanu. U drugom polufinalu CSKA je izbacio Pašalićev Azovmaš...

Moskovski CSKA i Himki iz Moskovske regije igrat će u subotu u finalu regionalne VTB lige, koja okuplja najbolje klubove iz Bjelorusije, Estonije, Finske, Latvije, Litve, Poljske, Rusije i Ukrajine.

CSKA je u polufinalu završnog turnira koji se igra u ruskom Kazanu pobijedio Azovmaš 69:57, uz 16 poena i 7 skokova Saše Kauna. Drago Pašalić je za ukrajinski klub ubacio 3 poena i dohvatio 4 minute za 14 minuta provedenih na parketu.

U drugom polufinalu Himki je iznenadio domaćine i prošlotjedne pobjednike Eurokupa, Popovićev Uniks i spriječio ih u u pohodu na dvostruki trijumf u dva uzastopna vikenda.

U pobjedi 84:78 najbolji je bio Vitalij Fridzon s 27 poena, a veliku pomoć imao je u hrvatskom tandemu. Zoran Planinić je ubacio 4 poena uz čak 9 asistencija, a Krešimir Lončar je uz 11 poena imao i 6 skokova. Kod Uniksa je i ovog puta najbolji bio Marko Popović s 15 poena, 7 asistencija i 4 skoka, ali njegova je momčad očito platila danak dugom putu i napornom vikendu u Trevisu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!