Košarka

Lončar odveo Himki do trofeja

Bernard Jurišić • subota, 23.04.2011.
Lončar odveo Himki do trofeja

Kad Hrvati već ne mogu do trofeja u "svojoj" regionalnoj ligi, onda barem mogu u "tuđoj". Himki je u finalu VTB lige pobijedio moskovski CSKA i to na krilima našeg reprezentativca Krešimira Lončara. Marku Popoviću i Uniksu pripalo je treće mjesto...

Krešimir Lončar očito je bio inspiriran prošlotjednom predstavom Marka Popovića u finalu Eurokupa i odlučio je da će hrvatska košarka dominirati u još jednoj borbi za trofej. Himki je pobijedio CSKA u završnom dvoboju VTB lige u Kazanu 66:64, a junak pobjede bio je 28-godišnji Splićanin.

Lončar je bio najbolji strijelac pobjedničke momčadi s 18 poena, 5 skokova, po jednu asistenciju i blokadu za 24 minute provedene na parketu. Zoran Planinić je dodao 4 poena i 6 skokova, a kod poražene momčadi najbolji su s po 15 ubačaja bili Amerikanci JR Holden i Jamont Gordon.

Domaćin završnog turnira Uniks brzo se oporavio od polufinalnog razočaranja i u utakmici za treće mjesto pobijedio Azovmaš 95:75. Marko Popović je ubacio 22 poena za 23 minute, a još jedan dobar hrvatski vikend zaokružio je Drago Pašalić, koji je bio najbolji igrač ukrajinske momčadi s 15 poena i 6 skokova za 19 minuta na parketu.

Ovaj završni turnir još je jedna najava da će završnica ruskog prvenstva biti iznimno neizvjesna, a "vječnom prvaku" CSKA-u vrlo ozbiljno prijete "hrvatski" Himki i Uniks.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!