Tenis

Čilić se namučio s Talijanom

Ivor Krapac • utorak, 26.04.2011.
Čilić se namučio s Talijanom
Foto: EPA

Marin Čilić prošao je prvu prepreku na ATP turniru na zemljanim terenima Münchena, na kojem je lani bio finalist. Marin je u prvom kolu nadjačao Talijana Simonea Bolellija, završilo je u dva tijesna seta, a talijanski tenisač imao je niz prilika u oba...

Talijan Simone Bolelli, trenutno 122. na svijetu, pokazao se kao tvrd orah za Marina Čilića u Marinovom prvom ovogodišnjem nastupu u singlu na zemljanim terenima Münchena. Prvi hrvatski reket opravdao je ulogu trećeg nositelja i favorita u ovom meču sa 7:5 i 7:6(4), za malo više od dva sata igre, iskoristivši prilike koje je imao puno bolje nego njegov 25-godišnji suparnik.

Prednost u međusobnom omjeru

Čilić i Bolelli su u ovaj ogled ušli s omjerom 1-1 na ATP turnirima, a 2-1 u Marinovu korist uračunamo li i pobjedu vodećeg hrvatskog tenisača prije četiri sezone u finalu Challengera u Casablanci.

Taj meč bio je njihov jedini dosadašnji na zemlji, a Marin je i tada imao težak posao, slavivši s 4:6, 6:3 i 6:4.

Talijan će se sjećati niz šansi koje je imao u oba seta. U prvoj dionici, prije nego je pala odluka, Marin je izvukao ukupno osam break-lopti, 15:40 i dvije Bolellijeve prednosti kod 2:2, 30:40 i dvije prednosti kod 3:3, a za kraj, i prednost talijanskog tenisača kod 5:5. Nakon svih tih prilika, Bolelli je izgubio servis u 12. gemu, u kojem je imao 30:0, pa ostao bez osvojenog poena u nastavku gema. Break-lopta koju je Čilić iskoristio bila mu je jedina u prvom setu.

U drugoj dionici nije bilo toliko prijetnji protiv servisa, no postalo je vrlo zanimljivo u završnici seta. Bolelli je kod zaostatka od 5:4 držao servis nakon Marinove meč-lopte, da bi gem potom došao do prvog breaka u meču - no, nije iskoristio servis za ulazak u treći set, pa je odluka morala pasti u tie-breaku.

Tako dobru priliku kao što ju je imao na servisu kod 6:5 Talijan više nije dobio. U tie-breaku je prvi hrvatski reket dovršio posao s dva mini-breaka, kod 3:2 i 6:4, ostajući u igri za reprizu prošlogodišnjeg finala ovog turnira.

U osmini finala Čilić će se sresti s Argentincem Horacijem Zeballosom (113.), protiv kojega još nije igrao. 26-godišnji Argentinac je u ponedjeljak u prvom kolu sa 6:4 i 6:4 pobijedio Amerikanca Roberta Kendricka.

ATP München, 26.4.2011., prvo kolo: Gabašvili (Rusija) - Schüttler (Njemačka) 3:6, 6:4, 6:3, Mayer (Njemačka, 5) - Darcis (Belgija, Q) 6:1, 6:2, Čilić (Hrvatska, 3) - Bolelli (Italija) 7:5, 7:6(4), R. Štepanek (Češka) - Golubev (Kazahstan) 6:1, 4:6, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!