Nogomet

Karađole: "Razočaran Alispahićevim potezom"

Iz Šibenika:Ivana Jurica • utorak, 26.04.2011.
Karađole: "Razočaran Alispahićevim potezom"
Foto: Ivana Jurica

Dobru igru u Parku mladeži nogometaši Šibenika nisu uspjeli okruniti i dobrim rezultatom. Nisu uspjeli doći do boda, a nije da prilika nisu imali. Tko zna što bi se događalo da nije bilo Alispahićeva promašenog jedanaesterca, odnosno crvenog kartona. Upravo taj jedanaesterac, izveden ala Panenka, izazvao je i najviše polemika na današnjoj konferenciji za novinare, a bugojanski veznjak bio je najspominjaniji akter utakmice.

"Jutros sam rekao momcima da sam zadovoljan angažmanom, igrom, izuzev tog black-outa Alispahića. Međutim, moja najveća zamjerka je taj detalj jer je nedopustivo da igrači stoje na prvi udarac. Al ajde još na prvi, ali onda na onaj sljedeći. To je jednostavno nevjerojatno. Mi smo već bili u tom području, a Vitaić stoji potpuno sam na sedam – osam metara i gura neometano loptu u mrežu. To jednostavno ne mogu shvatiti. Kad bih ja vama ponovio, sigurno jedno stotinu puta sam već rekao. Svaki put i prije utakmice i na poluvremenu. Uvijek napominjem iste stvari istim igračima. Jurčević, Husmani, Jakoliš uvijek moraju biti spremni i sprintati na golmana, prema golu kad su slobodni udarci i jedanaesterci. Ako svaki put se ja trebam dignuti s klupe i u tom trenutku viknuti onda to jednostavno … To igrač mora sam napraviti", kazao je trener Lokica, ljut na reakciju svoje momčadi kod splitskog gola kad su domaćini iz trećeg pokušaja uspjeli savladati Blaževića.

A upravo Blaževića trener šibenskog prvoligaša je javno pohvalio: "Šiljo je i ovu i prošlu utakmicu branio izvanredno. Drago mi je radi njega. Malo je slobodniji jer nije direktno vezan za probleme s plaćama, više je koncentriran na branjenje i odmah je do izražaja došla njegova kvaliteta. U ove dvije utakmice je pokazao da ne bi trebao imati ni za reprezentaciju ni za prodaju, odnosno za ono što on želi, a u ovom trenutku vjerojatno je i klub tog mišljenja radi cijele financijske situacije."

Sudbina u vlastitim rukama

"Imamo situaciju u kojoj možemo biti relativno mirni, jer ipak imamo sve u svojim nogama i rukama. Mi kontroliramo situaciju. Na nama je da odigramo još bolje nego protiv Splita. Pokazali smo da možemo. Mislim da se još samo neki pojedinci moraju ubaciti u veću brzinu, dati svoj maksimum jer nekada nije dovoljno zabiti gol treba i trčati, zabiti gol, dati podršku momčadi", istaknuo je Lokica.

"Kad smo ostali s igračem manje nije se previše primijetilo. Pokušali smo i dalje igrati, pokušali smo izjednačiti jer isto nam je bilo izgubiti 1:0 ili 2:0. Nažalost, nismo uspjeli, ali mislim da smo ostavili dobar dojam", nastavio je Lokica.

I direktor Marko Karađole kazao je kako je momčad igrala dobro, kako je šteta što nije uspjela uzeti jedan bod. Naravno, komentirao je i Karađole Alispahićev potez: "Dogodio se taj trenutak koji, kad se sve uzme u obzir, je bolan za klub. Jer je Alispahić na vrlo neozbiljan način u trenutku u kojem se mi nalazimo pokušao izvesti taj penal, a ni na taj način, na takozvani Panenkin način, nije ga dobro ni izveo. Nikada ne bih prigovorio igraču da je pucao penal pa da je golman prokužio u koju će stranu pucati i obranio taj penal. To je sasvim normalno, to se događa. To se isto dogodilo Splitovim igračima kad je naš vratar Blažević obranio. Ali na ovaj neozbiljan način mene i ostatak uprave koji je bio na utakmici malo je zasmetalo i pogodilo jer sam smatrao da bi s tim penalom, s obzirom na situaciju na terenu mogli odnijeti jedan bod iz Splita koji bi nam dalje mnogo značio."

Pitali su novinari Karađolu i je li prigovorio Alispahiću. "Ne, nisam ga vidio. Poslije utakmice ne bih nikome prigovarao, jer to je vrijeme kad su strasti uzavrele i obično dođe do neželjenih konflikata. Ja s ovim što sam iznio ne želim nikakav konflikt nego želim izraziti svoje duboko razočaranje načinom na koji je penal izveden", naglasio je Karađole.

O Dinamu

"Čestitam Dinamu i na proslavi i na šestoj tituli. Ne možemo podcijeniti Dinamo niti bi to bilo fer s bilo koje strane. Dinamo je trenutno neki drugi svijet u hrvatskom nogometu, ne samo sada nego već duže vremena i po organizaciji, i po rezultatima, po financijama, prodajama igrača. Dolazi nam momčad koja je osvojila titulu, koja je apsolutni favorit, međutim, u jednoj utakmici nekada favorit i ne mora pobijediti", kratko je Lokica najavio i sljedeći susret.

O eventualnoj kazni kluba prema bugojanskom veznjaku tek se treba razgovarati. Potvrdio je to i Karađole: "U svakom slučaju kad budemo imali Upravu prodiskutirati ćemo i o ovome, donijet ćemo zaključak, a vi ćete o tome biti obaviješteni."

Nismo mi njega zaustavljali za odlazak u Dinamo. Dinamo se s njim već dogovorio za šesti mjesec, jer njima nije odgovaralo da on ide ovu zimu. U tom slučaju bi pregovarali o odšteti, na neki drugi način. Dinamo je s njim već dogovorio, po mojim informacijama, sve za šesti mjesec, znači u vrijeme kad njemu istječe ugovor. Međutim, s druge strane bih podvukao da je Alispahić sigurno naš najbolji igrač. Neosporno je kvalitetan igrač. Ali s njegovim angažmanom u nekim utakmicama nismo zadovoljni i to treba otvoreno reći", Karađolin je odgovor na pitanje bi li Alispahića pustio u Dinamo da može vrijeme vratiti unazad par mjeseci.

Je li se takvo ponašanje Alispahića moglo očekivati? "Ako ćeš odraditi i odužiti se klubu u kojem si stasao kao igrač dolaskom iz Iskre Bugojno onda to moraš odraditi do kraja pošteno, bez obzira na to što ideš u Dinamo. Ali činjenica je da je i u tome kad je bio loš po nekim kriterijima, možda bez dovoljno truda, sve kvalitetne poteze na utakmici, šanse, jedanaesterce koje je izborio sve je išlo preko njega i on je bio glavni sudionik. I to je činjenica. A da smo mogli s malo više zalaganja nekolicine naših igrača imati četiri – pet ili šest bodova više ja mislim da smo mogli", završio je Karađole tu temu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.04.2011. u 08:47
    Da im je bilo dati teke novaca možda bi se i zalagali, možda bi bilo i više zalaganja da ima više domaćih igrača koji su bačeni pod noge, a kako se kafići uređuju za novu sezonu onda nema za njih.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.04.2011. u 22:46
    a ko je sa kapulon zadovoljan,jedino on jer puni vlastitu kesu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.04.2011. u 07:38
    I neka im je tako jer na klupi ili van nje drže momke koji mogu igrati a oni dovode one koji nisu zavrijedili igrati u Šibeniku.Što njima Šibenik znači, ali u pitanju su euri pa što se onda tribamo čuditi.Alispahić je sada jedini krivac po njihovu , ali svi su oni krivci jer nisu u stanju složiti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2011. u 22:51
    gnjida
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2011. u 22:25
    smece...
    Obrisan korisnik