Ostali sportovi

Odbojkaši se ljute

Sportnet • subota, 30.04.2011.
Odbojkaši se ljute
Foto: Ivana Strahija

Odbojkaši Međimurje Centrometala smatraju da bi Međimurska županija trebala pozornost pokloniti i njihovom klubu, koji je, kao i rukometni, hrvatski prvoligaš.

Nema dvojbe da se Međimurska županija posredstvom dožupana Matije Posavca uvelike uključila u akciju očuvanja RK Međimurja, koje je nakon odlaska Željka Kavrana, a zbog loših poteza Uprave koja je preuzela Klub, zapalo u teške probleme. I dok su rukometaši, nakon pet mjeseci bez plaće, u prošlom tjednu dobili po tisuću kuna, ali i novu Upravu te nadu da će zavladati bolja vremena, odbojkaši iz Črečana ljute se što njihovom kolektivu Županija ne pridaje jednaku pozornost.

Izvršni odbor OK Međimurje Centrometala poslao je stoga priopćenje za medije, koje prenosimo u cijelosti:

"Zašto Županija pomaže samo nekima?

Odbojkaški klub Međimurje Centrometal završio je svoju devetu prvoligašku sezonu osvajanjem osmog mjesta u najvišem rangu natjecanja. Tijekom regularnog dijela sezone seniorska momčad ostvarila je 11 pobjeda i 7 poraza te se nalazila na petom mjestu ljestvice. U doigravanju za prvaka i plasman momčad je najprije ispala od kasnijeg prvaka zagrebačke Mladosti.

U tim dvobojima momčad je prikazala dobru igru, te u drugom susretu bila na pragu iznenađenja. U borbi od petog do osmog mjesta prvo su bolji bili Siščani, a zatim su u borbi za 7. mjesto sa susjednim Varaždinom odigrana tri susreta u pet setova, te se usprkos porazu dobrom igrom završila sezona. Šteta je da se za to 7. mjesto trebalo igrati sa Varaždinom koji je prije toga bio 2. na tablicu, a koji je zbog određenih problema u klubu izgubi o u prva dva kola doigravanja. Inače tijekom sezone bilo je padova i uspona. Ipak ostvaren je opet jedan lijep rezultat, te zadržana pozicija u hrvatskoj muškoj odbojci.

Ovu je sezonu momčad bila sastavljena samo od igrača sa našeg bližeg područja. Momčad su činili igrači iz Črečana, Nedelišća, Macinca, Čakovca, Pribislavca i Varaždina, dok pojačanja s strane nije bilo. Stoga je rezultat još vredniji. Poglavito je bilo tako zbog financijske situacije. I ovu je sezonu financijski najviše pomagala macinska tvrtka Centrometal sa vodećim ljudima Tihomirom i Davorom Zidarićem kao glavni sponzor kluba. Bez toga bilo bi nezamislivo natjecanje u najvišem rangu i svi u klubu su zahvalni Centrometalu na pomoći. Uz njih i Općina Nedelišće je pratila klub u skladu sa svojim mogućnostima, te se Klub i njima zahvaljuje.

Ali postoji ogromno razočarenje vodećim ljudima Županije. U Klubu mogu prihvatiti da je vrijeme krize i da za sport ima manje novaca, ali ako je tako onda bi tako trebalo biti za sve klubove. Krajem prošle godine u najtežim trenucima klub se obratio Županiji za pomoć te dobio 'veliku' dotaciju u iznosu od 2.000 kn. Ove godine pak u prva četiri mjeseca svega 4.500 kn preko Zajednice sportova.

Po drugoj strani neki klubovi su nezadovoljni jer su dobili ove godine 'svega' 85.000 kn i još im se garantira samo 100.000 kuna, a oni bi htjeli 800.000. I to oni koji većinu igrača imaju van Međimurja. Pitamo javno odgovorne u županiji zašto tako dijele novac. I zašto neki klubovi imaju potporu županije, a drugi ne. Za doba bivšeg župana nismo bili zadovoljni načinom na koji se dijelio novac, a ono je bilo itekako pošteno spram ovog danas.

Za kraj napomena da je juniorska momčad osvojila naslov prvaka 3. lige sjever, te time stekla mogućnost igranja u drugoj ligi, ali s obzirom na financijsko stanje to je jako upitno. Isto tako juniorska i kadetska momčad ostvarile su solidne plasmane na regionalnim natjecanjima, te pokazale da se usprkos svemu može očekivati svijetla budućnost našeg najkvalitetnijeg odbojkaškog, pa i općenito ponajboljeg međimurskog kluba.

Izvršni odbor OK Međimurje Centrometal"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!