Vodeni sportovi

Španji nova medalja

Maja Giljanović • subota, 30.04.2011.
Španji nova medalja
Foto: Davor Sajko

Nakon srebrne medalje prvog i tri zlatne medalje i dva svjetska rekorda drugog dana natjecanja hrvatski paraolimpijac Mihovil Španja u subotu je na 25. Svjetskom plivačkom kupu u Berlinu osvojio i četvrtu medalju, 27-godišnji Dubrovčanin je zauzeo drugo mjesto u finalu utrke na 400 metara slobodno.

Hrvatski paraolimpijac Mihovil Španja trećeg je dana natjecanja na 25. Otvorenom prvenstvu Njemačke u Berlinu nastavio žetvu medalja i u četvrtom se nastupu i četvrti put uspeo na pobjedničko postolje.

Nakon što je u četvrtak osvojio srebrnu medalju na 200 metara prsno, a u petak dvaput poboljšao svjetski rekord na 50 prsno i osvojio zlatne medalje na 200 mješovito, 50 prsno u svojoj kategoriji invaliditeta i 50 prsno u konkurenciji pobjednika svih kategorija oštećenja Dubrovčanin je u finalu utrke na 400 metara slobodno zauzeo drugo mjesto.

U nedjelju, posljednjeg dana natjecanja na Svjetskom plivačkom kupu u konkurenciji 450 plivača iz 30 zemalja, 27-godišnjak u bazen uskače i peti put: dvostrukog svjetskog prvaka i dvostrukog viceprvaka svijeta s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Eindhovenu čeka nastup na 100 leđno.

Španja je u Nizozemskoj u kolovozu prošle godine na 100 leđno osvojio srebro (1:12,86) iza novog svjetskog prvaka i svjetskog rekordera Jonathana Foxa (1:11,94), a Englez je u međuvremenu poboljšao rezultat sa SP-a i u Manchesteru na prvenstvu Velike Britanije u ožujku svjetski rekord spustio na 1:10,70.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!