Nogomet

Vaha: "Opuštanje nas je moglo skupo koštati"

Ivana Jurica • nedjelja, 01.05.2011.
Vaha: "Opuštanje nas je moglo skupo koštati"
Foto: Sandro Donda

Dinamo je uspješno prošao i za njih tradicionalno neugodno gostovanje na Šubićevcu. Bukvica Halilhodžića u poluvremenu očito je urodila plodom jer nastavak je donio nešto drugačiji Dinamo, pa je i njihov trener bio zadovoljniji. Domaćin može žaliti, jer svoje su prilike propustili prvenstveno u prvih pola sata utakmice. Da su tada zabili tko zna kako bi se dalje razvijala utakmica.

"Dva različita poluvremena. Mi smo počeli katastrofalno, izgleda da nismo povukli pouke od poraza u Puli od Istre. Nonšalantnost, prepotentnost. U poluvremenu sam imao malu žešću diskusiju. Pola je igrača igralo s gumenim kopačkama. Malo opuštanje moglo nas je skupo koštati, gdje je protivnik imao i penal i jednu – dvije šanse tako da smo sa srećom to prošli u prvom poluvremenu", nije krio razočaranje igrom svoje momčadi u prvom poluvremenu trener Dinama Vahid Halilhodžić.

No, nastavak je ponudio bolje izdanje njegove momčadi: "U drugom poluvremenu već je to bilo drugačije, drugačiji pristup, brža igra, kvalitetnija, s puno dubinskih lopti tako da je naša tehnika i brzina došla do izražaja i mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili", kazao je Halilhodžić na konferenciji za novinare poslije susreta.

"Protivniku na korektnoj igri čestitam. Ja sam od svojih igrača tražio pobjedu. Rekao sam im da nikakvo opuštanje ne želim. Dao sam priliku nekim igračima, neke sam odmarao. Neki su priliku iskoristili, neki nisu. Ali ipak mislim da se igračima mora čestitati na pobjedi. Mislim da je zaslužena", završio je gostujući trener.

Za prilikama iz prvog poluvremena, odnosno nerealiziranim jedanaestercem, žalio je domaći trener Vjekoslav Lokica: "Mislim da smo u prvom poluvremenu zaslužili puno više od 0:0. Imali smo tri – četiri situacije gdje smo trebali bolje primiti loptu, dodati loptu ili zabiti gol. Pogotovo jedanaesterac. Međutim, kad sve to skupa ne napraviš kako treba i kad ne zabiješ penal drugu utakmicu zaredom normalno da je teško očekivati da se nastavi u istom tempu, istom ritmu. Uvuče se nervoza, uz to praktički iz prve Dinamove akcije primimo gol gdje smo u nizu ispadali jedan, drugi, treći, četvrti. Slabo smo tu reagirali, Morales je sjajno pogodio taj slobodnjak. Ovaj drugi gol na kraju utakmica je već gotova. U drugom smo poluvremenu imali još par situacija, taj Čulićev šut koji je Kelava fantastično obranio."

Novinarska konstatacija kako ni Brečević ni Krišto ništa posebno nisu napravili ulaskom u igru, odnosno pitanje zašto je iz igre, unatoč svim pogreškama vadio Jakoliša i Bačelića-Grgića, dvojac koji je i kasnije mogao nešto napraviti i koji su bili možda i najopasniji igrači Šibenika, unatoč pogreškama koje su napravili, nije dobro sjelo Lokici: "Ne bih odgovarao na to, jer nema smisla da odgovaram na to pitanje. Ne vidimo očigledno svi isto. Nešto uostalom trener mora i napraviti, jeli tako? Ako gubiš 1:0 što ću? Mijenjati stopera? Druga je stvar koliko su ovi što su ušli pružili, to je nešto drugo. Dinamo danas na klupi ima Ademija, Badelja, Ibaneza, sva tri koja uđu podignu nivo. Uostalom mi smo i unaprijed rekli da nemamo tu širinu klupe, ni približno kao Dinamo. Uz sve to, mislim da nam dva igrača dosta bitna u cijeloj našoj koncepciji danas nisu igrala."

"Dinamu možemo samo čestitati. On je i danas pokazao da je kvalitetnija i bolja momčad od nas. Mi smo tu gdje jesmo, moramo i dalje nastaviti tu našu borbu, da izbjegnemo ta zadnja tri mjesta", kazao je na kraju Lokica.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!