Nogomet

Srna: "Sami smo si krivi"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 02.05.2011.
Srna: "Sami smo si krivi"
Foto: EPA

Nogometaši kijevskog Dynama nisu dopustili Šahtaru proslavu naslova prvaka u glavnom gradu Ukrajine. Uvjerljivom su pobjedm odgodili taj trenutak barem za jedno kolo, a kapetan i hrvatski reprezentativac nije tražio isprike...

Veliki derbi ukrajinskog prvenstva mogao je u nedjelju riješiti pitanje prvaka, no Dynamo je uspio barem nakratko zaustaviti Šahtarov pohod prema trofeju. Tri kola prije kraja prvenstva Kijevljani su pobjedom 3:0 smanjili zaostatak na osam bodova.

u 24. minuti je Gusev pogodio s bijele točke, prednost je sredinom nastavka udvostručio Ševčenko, a slavlje Dynama zapečatio je opet Gusev pogotkom u samoj završnici utakmice. Darijo Srna odradio je svih 90 minuta za Šahtar, kao i Ognjen Vukojević za domaćine, dok je Eduardo da Silva počeo u udarnoj postavi i napustio teren u 84. minuti.

"Cijela je momčad uznemirena zbog tog poraza", ispričao je Šahtarov i reprezentativni kapetan Srna poslije utakmice, "jer smo se nadali da ćemo pozitivnim rezultatom postati prvaci".

"No, sami smo si krivi. Već dugo nismo pobijedili svoje vječne rivale u Kijevu, ali nisu ni oni nas na našem stadionu. To već postaje tradicija", dodao je.

Srna se osvrnuo i na kazneni udarac koji je načeo Šahtar: "Mislim da je ta sudačka odluka pokvarila utakmicu. Nije nam lako sada reći nešto pametno navijačima, ali pokušat ćemo protiv Metalurga u idućem kolu potvrditi prvo mjesto. Dynamu ćemo se pokušati osvetiti ako dođe do našeg susreta u Kupu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!