Košarka

Balažič: "Želimo osvojiti i prvenstvo"

Edvard Burić • ponedjeljak, 02.05.2011.
Balažič: "Želimo osvojiti i prvenstvo"
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Krke iz Novog Mesta osvojili su europski trofej. Nakon nastupa na Final Fouru NLB lige i poraza od Union Olimpije u polufinalu, momčad Aleksandra Džikića slavi osvajanje Eurochallenge kupa.

Krka je u drugom ovosezonskom nastupu na završnom turniru jednog međunarodnog natjecanja došla do prvog trofeja. Nakon što je Olimpija bila pretvrd orah u regionalnoj NLB ligi, Krka je razloge za slavlje pronašla u europskom natjecanju.

Ekipa iz Novog Mesta u belgijskom je Oostendeu osvojila Eurochallenge kup, treće po snazi europsko klupsko košarkaško natjecanje (iza Eurolige i Eurokupa). Nakon pobjede nad domaćim sastavom u polufinalu, trofej je osvojen protiv ruskog Lokomotiv Kubana (83-77).

"Lagao bih kada bih rekao da nisam zadovoljan nakon velike pobjede protiv velikog protivnika. Pobijedili smo vrhunsku ekipu s puno odličnih pojedinaca. Pokušali smo iskoristiti naše šanse i niti jednog trenutka nismo paničarili. Na trenutke su u naletu bili naši protivnici, a ne trenutke mi", o pobjedi u finalnoj utakmici govori trener Krke Aleksandar Džikić.

Uz osvajanje vrijednog europskog trofeja, sastav iz Novog Mesta može se pohvaliti i najboljim igračem Final Foura.

"Nisam sam postao najkorisniji igrač. Taj naslov pripada cijeloj ekipi. Ključno u utakmici bilo je odigrati momčadski obranu te tako zaustaviti kvalitetne pojedince na suprotnoj strani. Ipak, to nije ništa novo, tako igramo cijelu sezonu", prenose službene stranice košarkaškog kluba Krka riječi najboljeg igrača završnog turnira Gorana Ikonića.

Jure Balažič smatra kako nisu imali veliki pritisak uoči finala, a tada je osvajanje europskog kupa još slađe: "Jako sam sretan budući da je naslov došao prilično neočekivano. Došli smo do kraja, a to je stvarno nevjerojatno."

Uz ovu euforiju igrači Krke ne misle stati s trofejima. "Sezona se nastavlja, želimo osvojiti prvenstvo. Hoće li to biti u tri ili pet utakmica, potpuno je nebitno", o izazovima u nastavku sezone razmišlja Balažič.

Krka se sada okreće završnici slovenskog prvenstva u koju ulazi s europskim uspjehom, ali i trenutnim prvim mjestom i omjerom 8-0 u Ligi za prvaka. U Sloveniji, baš kao i u Hrvatskoj, nakon Lige za prvaka slijedi doigravanje za naslov nacionalnog prvaka. Momčad iz Novog Mesta brani naslov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!