Nogomet

Toplak: "Sami sebi napravili najviše problema"

Ivana Strahija • utorak, 03.05.2011.
Toplak: "Sami sebi napravili najviše problema"
Foto: Aldo Šuran

Nogometaši Varaždina u Pulu su k visokomotiviranoj Istri 1961 otputovali sa svega par odrađenih treninga i jedva kratkim razgovorom o utakmici koja prethodi. Poraz zato nikoga nije začudio, no trener Samir Toplak ipak se nada da će svoje momke dići do petka, kad s Osijekom igraju prvenstveni susret.

"Nikad se nismo kraće pripremali za neku utakmicu, no još smo i dobro krenuli te imali dvije stopostotne prilike koje nismo iskoristili", započeo je razgovor s novinarima u ponedjeljak Toplak. "Onda nam se dogodilo da zbog katastrofalne greške primimo gol, nakon čega smo imali presliku igre s Karlovcem. Lopta je bila u našem posjedu 80 poto, ali ništa s time nismo napravili."

Ponovio je varaždinski trener i ono što je Sportnetu kazao odmah nakon utakmice u Puli: "Promašeni penal Šafarića čisti je dokaz u kakvom je psihološkom stanju ekipa. Porazom smo propustili i drugu meč loptu za osiguravanje sezone, pa sada moramo svom snagom krenuti na Osijek u petak."

Ni Osijeku baš ne cvatu ruže, a rezultati su ispod očekivanja navijača i Uprave. No ipak je ta ekipa osigurala prvoligaški ostanak, pa će u Varaždin doći neopterećena: "Iako se Osijek muči s realizacijom i stvaranjem šansi, jer nema individualca koji bi stvorio tu razliku na terenu, mislim da će biti iznimno opasan i da ćemo se morati dobro pomučiti za pobjedu."

"Svi se muče na terenu, ali skupljaju bodove, a mi smo sami prosuli osam bodova. Po igri smo svakako zaslužili više", kaže Toplak.

Iako je Toplak već puno pita kazao kako na sreću ima dva jednako kvalitetna golmana, ekipi će ipak nedostajati Krklec, koji će sve do srijede biti u bolnici zbog unutarnjeg krvarenja uzrokovanog udarcem laktom u grkljan. Kartonirani su k tome Šimek i D. Škvorc, pa će velik dio obrambenih snaga Varaždina morati biti promijenjen.

Da se za Osijek Varaždinci kane ozbiljno spremiti dokazuje i podatak da u utorak igraju s županijskim ligašem Ivančicom u Zlatar Bistrici. Iako trener uvjerava da njegovi momci fizički nisu pretrpjeli veliku štetu tijekom tjedan dana bez treninga, neispunjavanje njihovih zahtjeva za isplatom plaća uzelo je psihološki danak. Također je svima euforija prolaska u finale Kupa, fantastičan uspjeh za Varaždince, presječen tim štrajkom i umjesto dobrog raspoloženja zavladala je depresija.

Nakon svega, čuli su se komentari iz Uprave, da stariji igrači, kao i sam Toplak, nisu učinili dovoljno da igračima objasne kako rade sami protiv sebe: "Ja sam bio odlučan u siječnju, kad sam od igrača zatražio da potpišu papire za licencu. Također, već se štrajk spominjao pet-šest puta, pa ga nije bilo, možete igrače pitati zašto. Istina jest da su sami sebi napravili najviše štete, no to je sad gotovo i nazad ne možemo", zaključio je trener.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2011. u 12:50
    žalostan je odnos uprave prema igračima. prvo im ne ispune ugovorene obaveze, a zatim ih još prozivaju da rade na štetu kluba?! trebali bi analizirati svoj rad, a ne samo kukat da nema sponzora! koji to razlog mora postojat da netko daje svoje novce u rupu bez dna, a upravo to je njihov... [više na forumu]
    Obrisan korisnik