Nogomet

UEFA poslala i Collinu na El Clasico

Borna Rupnik • utorak, 03.05.2011.
UEFA poslala i Collinu na El Clasico

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka između Barcelone i Real Madrida dočekuje se u prilično napetoj atmosferi zbog burnih zbivanja u prvom ogledu pa je UEFA odredila vrlo ugledno ime za kontrolora suđenja...

Europska nogometna federacija (UEFA) imala je pune ruke posla poslije ogleda Reala i Barcelone u Madridu, koji je završio pobjedom Katalonaca 2:0. Protiv oba španjolska velikana pokrenuta je istraga, određivali su se sankcije za kartone, a odbijena je i još jedna Realova prijava protiv Barcelone.

Stoga u Uefi pretpostavljaju da bi i u utorak navečer na Camp Nou moglo biti vruće na terenu, a pravdu će dijeliti 44-godišnji Frank de Bleeckere. Pritom će imati vrlo zahtjevnog kontrolora - Talijana Pierluigija Collinu.

Proslavljeni će sudac Uefi poslije utakmice podnijeti izvješće, a njegova riječ s obzirom na reputaciju koju je stekao u svojoj sudačkoj karijeri ima posebnu težinu.

Collina obnaša funkciju šefa Uefinih sudaca, a 2002. godine njemu je povjerena utakmica Barcelone i Real Madrida u polufinalu Lige prvaka. Delegat uzvratne utakmice također dolazi iz Italije: bit će to Sergio di Cesare.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2011. u 19:03
    Trenutno je H.Web solidan sudac, ima par spanaca , ima onaj madjar dobro sudi .Ali collina i anders frisk sto su sudije bile to je cudo jedno ...Nema on neki veliki uticaj tokom utakmice, ali kasnije ce se vidjeti sta ce reci ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2011. u 16:07
    Neka njega stave na teren!
    Obrisan korisnik