Košarka

Kobe Bryant: "Jako sam zabrinut"

Mario Majdić Natrlin • utorak, 03.05.2011.
Kobe Bryant: "Jako sam zabrinut"

Dallas Mavericksi preokrenuli su vodstvo LA Lakersa i svladali aktualne prvake u njihovoj dvorani na otvaranju serije drugog kruga NBA doigravanja. Lakersi su do sada prilično mirno doživljavali sve poraze i prelazili preko negativnih kritika pa kada Kobe Bryant otvoreno kaže kako je zabrinut - sigurno se radi o nesvakidašnjoj situaciji...

Kobe Bryant imao je šut za pobjedu LA Lakersa s istekom vremena, ali njegova trica iznad ruke Jasona Kidda nije prošla kroz obruč i Dallas Mavericksi su slavili 96:94.

"Jako sam zabrinut. Očito je da nas ova momčad može pobijediti. Jednostavno moramo biti spremni za drugu utakmicu", riječi su peterostrukog osvajača NBA naslova.

Lakersi su imali prednost od 16 poena razlike početkom treće četvrtine, ali Mavericksi su ih sustigli do završnice utakmice u kojoj su odigrali bolje i šokirali Los Angeles. Dirk Nowitzki zabio je 28 poena i dodao 14 skokova uključujući i ključne koševe na samom kraju utakmice.

"Ovo nisu oni isti Mavsi. Prije bi ih napali i oni bi odustali, bili bi agresivni i oni bi uzmaknuli. Ovo je drugačija momčad, drugačija postava s drugačijim izgledom. Nadamo se da će i rezultat biti drugačiji", izjavio je Tyson Chandler koji je možda i najzaslužniji za te čvršće i odlučnije Maverickse.

Klupa Dallasa nadigrala je klupu Lakersa 40:25. Jason Terry zabio je 15 poena, deset je dodao Stojaković, a pet koševa uz pet asistencija upisao je J.J. Barea. Chandler je pod koševima dobio bitku s Andrewom Bynumom upisavši 11 poena i devet skokova naspram Bynumovih osam poena i pet uhvaćenih lopti.

"Trenutno nismo zadovoljni. Nismo odigrali najbolje što znamo. Kada budemo pregledavali snimku, shvatit ćemo da ono što smo odigrali na terenu nije bilo toliko dobro", riječi su slavljenika Jasona Terryja.

Phil Jackson, prema vlastitom priznanju, trenira u svojem posljednjem doigravanju. Lakersi se cijelu sezonu muče, bilo je tako i u seriji s Hornetsima, ali uzastopni NBA prvaci imaju iskustva i znanja koje ih može izvaditi iz nezavidnih situacija. Ukoliko žele obraniti titulu, morat će odigrati puno bolje nego u drugom dijelu sinoćnjeg dvoboja.

"Mavericksi su pobijedili utakmicu u trećoj četvrtini kada smo mi imali veliko vodstvo, a zatim praktički prestali igrati napad i obranu", jasan je bio Jackson

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 10:49
    Volim Boston otkad znam za NBA,Bullsi su mi super draga momcad ali ako nekom zelim da osvoji titulu sav to bi definitivno bio Dallas. Toliko nesrece u proslosti iako su imali super ekipe nije imao nitko a posebno bih volio da budu prvaci radi Cubana koji je zaista vlasnik,prijatelj igracima ali i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 09:12
    Punky se najeo ludih gljiva!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 01:32
    Fil džekson majmun??? koja tebe poplava izbaci???
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 00:23
    i trebas biti Kobe,sa majmunima od trenera i suigrača bi i ja bio zabrinut...ostani majstore u l.a.-u zauvijek,valjda ces i ti dobiti konačno normalnog suigrača osim Odoma.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2011. u 23:30
    Kako bi voli da Dirk i Kidd osvoje naslov, stvarno su zasluzili.Iako su Lakersi puno jaci, nekako mi lose izgledaju na terenu, kao da nemaju motiva, pogotovo Gasol.Neigraju kao tim, dobivaju na individualnu kvalitetu. Kobe je opet poceo igrati jedan na pet, ako ovako nastve Dallas ima velike sans... [više na forumu]
    Obrisan korisnik