Nogomet

Lokica: "Imamo za čime žaliti"

Iz Šibenika:Ivana Jurica • utorak, 03.05.2011.
Lokica: "Imamo za čime žaliti"
Foto: Martina Japundžić

Dojam i igra nisu bili loši, ali slaba je to utjeha kada bodova u posljednja dva kola nema. Sukus je to razmišljanja trenera šibenskog prvoligaša Vjekoslava Lokice koji je na konferenciji za novinare govorio i o proteklim utakmicama protiv Dinama i Splita, ali i o subotnjem gostovanju na Kantridi.

"Smatram da smo protiv Dinama i Splita prvo poluvrijeme odigrali dva odlična poluvremena, odnosno poluvrijeme ipo. Pa čak ni to drugo poluvrijeme ne mogu reći da je bilo toliko loše. Dinamo je bio bolji, imao je veći posjed lopte, ali da su imali neke izrazite šanse, osim one Rukavine, praktički nisu. Nažalost, u te dvije utakmice gdje smo igrali s prvim i trećim na tablici, s budućim stanovnicima europskog natjecanja, nismo uspjeli uzeti bod, nismo zabili gol, a imali smo čak dva jedanaesterca, oba dva promašena. I sad ako gledate te dvije utakmice i utakmicu sa Zadrom ja bih uvijek rekao da smo nešto trebali utržiti u te dvije utakmice, a onu sa Zadrom bih najradije zaboravio. S druge strane, uvijek me vesele ta tri boda za razliku od ovih nula bodova", kazao je u uvodu Lokica.

"Glave su najvažnije, to je činjenica. Vi ste vidjeli dok je išlo, dok smo mi igrali dobro, dok se nije dogodio taj negativni detalj promašenog jedanaesterca te glave su bile kako treba. Međutim kad je momčad u situaciji da je zadnja plaća bila u devetom mjesecu i kada ti njih uspiješ pokrenuti to nekako ide i momci su korektni, pošteni, odradili su to i ja tu ništa nemam reći, nikome praktički. Kad se dogodi nešto negativno s obzirom na sve ono još ostalo onda ide brzi, strmoglavi pad prema dolje. Situacija nikako nije ugodna, uvijek ponavljam, nije nikome ugodna. Činjenica je da je teško igračima, da je teško meni za raditi, pogotovo s obzirom na cijelu situaciju u kojoj se nalazimo. U još uvijek nedefiniranim odnosima oko licenci: koliko klubova ima licence, koliko nema. Normalno da bi svima bilo lakše kad bi znali o licencama, da bi bili čistih glava pa bi znali na čemu smo. Nije ugodno, niti je to bilo kome drago", nastavio je trener Šibenika.

Da nije bilo sudačkih pogrešaka na našu štetu ostanak je već mogao biti osiguran, istaknuo je Lokica: "Činjenica je i da su sve razlike male. Sedmi – osmi na tablici ima četiri – pet bodova više. Sad kad bi mi još počeli vraćati film od onih utakmica gdje smo teško oštećeni mi bi imali najmanje osam do 12 bodova više. Mi smo drastično bili oštećeni: u drugom dijelu protiv Lokomotive i Intera. Tu dva crvena kartona i penal, u Zaprešiću kod 1:0 za nas svirano je zaleđe u mrtvoj šansi i prvi gol domaćina iz ofsajda. Samo ta četiri boda da smo imali, sad bi imali 34 i bili bi mirni. Lokomotiva bi imala bod manje, mi bi već bili sigurni u ostanak. Ono prije neću niti spominjati. Međutim, jednostavno nekom se dogodi tako. Mi i Cibalia smo najviše oštećeni u prvenstvu, to je dokazano, ali od toga nema velike koristi."

Na pitanje koji ga penal više ljuti Lokica je prvo odgovorio kratko: "Svaki od tih penala ima svoju pozadinu. Ne bih želio pričati o tome jer ne želim kriviti nikoga. Oba dva su promašena i nema svrhe ponavljati o tome."

Šestorici prijeti pauza

Čak šestorici standardnih prvotimaca Šibenika prijeti opasnost da propuste posljednji ovosezonski domaći susret protiv Varaždina. Najveća je opasnost za zadnju liniju, jer i Bulat i Fuštar i Kartelo i Spahija imaju po dva žuta kartona. Tu je još i Husmani, ali i Tokić koji će, ipak, vrlo vjerojatno, zbog ozljede propustiti gostovanje na Kantridi.

No, potom je ipak ponudio nešto konkretniji odgovor: "Za prvi meni je neshvatljivo da je promašen. Pucao ga je igrač koji najbolje izvodi jedanaesterce i na treninzima i na utakmicama. Bio je apsolutno precizan, a svakome se može dogoditi da fali jedan jedanaesterac, međutim, tad nas je možda smetao taj način izvođenja i neka lakoća promašivanja. Kod drugog penala nešto je drugo bilo u pitanju, o čemu ja sada javno ne bih govorio. To su stvari za svlačionicu i neka ostanu za svlačionicu."

"Dva penala promašena su u nezgodno vrijeme, u nezgodnim trenucima. Jer da smo u Splitu zabili gol ja sam uvjeren da ne bi izgubili utakmicu. I ovdje da smo zabili gol pitanje je što bi bilo dalje, mi bi se sigurno imali razloga još više podignuti, boriti, a Dinamo bi možda i pao. Možda bi mi i izgubili i da smo dali penal. To je sada apsurd pričati o tome što bi bilo da je bilo. Ali sigurno bi bilo lakše. Vodiš 1:0 i da primiš gol još uvijek možeš igrati zatvoreno, čekati kontru, polukontru. Jer mi ne možemo igrati otvoreno s Dinamom koji je brži. Kao što je rekao kolega Halilhodžić došla je do izražaja njihova brzina i kvaliteta", istaknuo je trener Narančastih.

"Definitivno u te dvije utakmice imamo za čime žaliti. Stvarno imamo. Meni je osobno žao zbog igrača jer su te dvije utakmice odigrali dobro i kvalitetno, za mene su se pokazali čak u nekom drugom svjetlu nego što je to bilo prije. I stvarno šteta što nismo uzeli niti jedan bod tu", naglasio je Splićanin na klupi šibenskog prvoligaša.

Dotaknuo se Lokica, naravno, i sljedećeg protivnika svoje momčadi: "Rijeka je bez poraza cijeli drugi dio prvenstva, imaju niz od devet utakmica bez poraza. Međutim bez obzira na sve to mislim da mi ako ponovimo igru kao protiv Splita ili prvo poluvrijeme protiv Dinama možemo očekivati da na Kantridi možda osvojimo makar bod."

Sastav će i ovom prilikom doživjeti promjene, uglavnom prisilne. Alispahić i Blažević izostaju zbog crvenih kartona, a ozlijeđeni su Jurčević, Medvid i Tokić. "Svih pet su standardni igrači, a četvorica sigurno neće moći igrati. Nadamo se da bi Medvid ipak mogao biti u konkurenciji", završio je Lokica.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!