Košarka

Pobjede Tropicsa i JSK-a

Sportnet • četvrtak, 05.05.2011.
Pobjede Tropicsa i JSK-a

Prvi polufinalni susreti PROam košarkaške lige Sjever su iza nas, a napetosti i neizvjesnosti nije nedostajalo. Prve pobjede odnijele su momčadi PMF Tropicsa i JSK-a.

Jedni od favorita za osvajanje naslova prvaka ove sezone su zasigurno i aktualni prvaci lige, momčad Sitnih Kriminalaca, ali da neće baš sve ići kako su to Kriminalci zamislili pokazao je i ovaj susret protiv momčadi JSK-a. JSK je praktički imao utakmicu pod kontrolom sve do treće četvrtine, koju Kriminalci dobijaju s rezultatom 16:8, te tako ulaze u zadnju četvrtinu s 3 koša prednosti. Nakon što su treću četvrtinu "izgurali" ponajviše na pogon Lasića (devet koševa) i Bandića (sedam koševa), Kriminalci ne uspijevaju zadržati kondiciju i mirnoću do zadnjih trenutaka utakmice, što je iskusna momčad JSK-a znala iskoristiti.

40 sekundi prije kraja utakmice JSK je zaostajao tri koša, ali najbolji igrač susreta, igrač JSK-a Marko Kozlović (23 koša), efektinim zakucavanjem dovodi JSK na samo pola koša razlike. Za potpuni preokret i senzaciju se pobrinuo Lin Herenčić (osam koševa) presjekavši loptu Kriminalaca koja je bila namijenjena Lasiću, a budući da nije imao nikog ispred sebe, Herenčić je loptu pospremio laganim polaganjem u koš.

U zadnjem napadu Siniša Brčina (14 koševa) je pokušao Kriminalcima donijeti pobjedu, no lopta je ostala na obruču, a faul na Kozloviću bio je znak kako je utakmica praktički riješena. Ono u što smo uvjereni jest da će i drugi susret ovih dviju momčadi obilovati dobrom igrom i neizvjesnošću.

PMF Tropicsi su igrali svoju prvu polufinalnu utakmicu protiv momčadi Frule ZESA, te odmah upisali i prvu pobjedu. Tropicsi su držali stalnu prednost od dva do četir koša razlike, tako da smo gledali neizvjesnu utakmicu, ali samo do zadnje četvrtine. U zadnjoj četvrtini staloženi Škof (15 koševa) i uvijek dobar Grilj (15 koševa), odveli su do pobjede momčad Tropicsa. Malo je neizvjesnosti pružila ta zadnja četvrtina (rezultat 17:10), tako da su Tropicsi mogli u zadnjim minutama utakmice usmjeriti misli prema drugom polufinalnom susretu.

S druge strane raspoloženi su bili Jerković (13 koševa) i Kaluđer (deset koševa), ali to je bilo nedovoljno kako bi se pružio dobar i konstatan otpor ekipi PMF Tropicsa. Mišljenja smo kako nas očekuje tvrda i napeta druga polufinalna utakmica između ove dvije momčadi, u kojoj će vjerojatno presuditi dobar vanjski šut (dvoboj Pavlić, Kaluđer – Grilj, Kosturin), te borbenost centarske linije pod koševima (dvoboj Jerković, Medak – Škof, Erak).

Najbolji strijelci prvog polufinalnog kola:
1. Kozlović (JSK) – 23 koša
2. Grilj, Škof (PMF Tropics) – 15 koševa
3. Brčina (Sitni Krim.) – 14 koševa

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala doigravanja PROam Sjever:

PMF Tropics – Frule ZESA 57:46 (1-0)
PMF Tropics: Erak 9, Šindija , Grilj 15, Žuvela 2, Kosturin 9, Andrić 7, Labor, Kosanović, Škof 15
Frule ZESA: Kaluđer 10, Ančić 6, Jerković 13, Medak 8, Pavlić 6, Mišković 3, Šipić

Sitni Kriminalci – JSK 49:50 (0-1)
Sitni Kriminalci: Gvardijan, Soldo, Brčina 14, Bandić 7, Šrekais, Lasić 9, Bobesić, Bandalo 3, Živković 2, Antolović 5, Grmača 6, Jerčić 3
JSK: Brtan, Herenčić 8, Tafra 10 , Mihaljek 3, Kozlović 23, Trbara, Pajdek 4, Vukobratović 2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!