Nogomet

Najstariji grčki klub izbačen iz lige

Mario Glasnović • četvrtak, 05.05.2011.
Najstariji grčki klub izbačen iz lige
Foto: Sandro Donda

Najstariji grčki nogometni klub Iraklis iz Soluna sljedeće sezone neće moći nastupati u najvišem rangu grčkoga nogometa. Žalbena komisija Grčkog nogometnog saveza zbog nepodmirenih dugovanja potvrdila je svoju odluku o nedodjeljivanju licence Iraklisu pa će sljedeće sezone morati nastupati u drugoj ligi.

Zbog nepodmirenih dugovanja i financijskih poteškoća Žalbena komisija Grčkog nogometnog saveza potvrdila je svoju odluku i nije dodijelila licencu Iraklisu za nastupanje u grčkoj Superligi. Prema kriterijima koje je nametnula Uefa Iraklis ne smije imati nepodmirena dugovanja te će sljedeće sezone nastupati u drugoj ligi.

U sličnoj situaciji je još jedan grčki klub Panionios iz Atene čije boje brane Boško Balaban i Dario Kukec, no u ovome slučaju Žalbena komisija prihvatila je žalbu Panioniosa pa će oni moći nastupati u prvoj ligi i sljedeće sezone.

Zanimljivo je da osim slične situacije oba kluba imaju i isti broj bodova na ljestvici, u 30 utakmica skupili su 35 bodova, te se nalaze na desetom odnosno jedanaestom mjestu. Naslov prvaka osvojio je Olympiakos s 13 bodova prednosti ispred Panathinaikosa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • LeBronWade05.05.2011. u 21:16
    @snoopy: dobar komentar.
    LeBronWade
  • snoopy05.05.2011. u 18:21
    dođi u hnl tu svi dobiju licence
    snoopy