Zimski sportovi

Hrvatski skijaši počeli s treninzima

Antonija Pavlić • četvrtak, 05.05.2011.
Hrvatski skijaši počeli s treninzima
Foto: Kristijan Komarica

Veći dio hrvatske alpske skijaške reprezentacije zaputio se na proljetne pripreme na austrijske glečere Mölltaler i Hintertux, gdje bi im se za mjesec dana trebao priključiti i najbolji svjetski skijaš, koji se trenutačno oporavlja od operacije koljena Ivica Kostelić...

Najbolji hrvatski skijaši i skijašice, momci i djevojke iz A i B alpskih reprezentacija, ne poznaju predobro značenje riječi odmor i plandovanje.

Desetak dana nakon uskršnjih blagdana već su se, naime, iznova zaputili na snijeg te otpočeli s prvim ciklusom priprema za iskušenja koja ih čekaju u novoj sezoni "bijelog cirkusa".

Na proljetne treninge sa svojom se ekipom tako već otisnuo Natko Zrnčić Dim, a s njim i veći dio kontingenta druge skijaške izabrane vrste (B reprezentacije) - Dalibor Šamšal, Tin Široki, Sebastian Brigović i Matej Vidović te jedna članica C1 reprezentacije Tamara Zubčić.

Dječja reprezentacija te ostatak naših skijaša i skijašica pridružit će im se u danima koji će uslijediti, a za otprilike pet tjedana na snježnim će im padinama, tradicionalnim austrijskim "okupljalištima" glečera Hintertux i Mölltaler, društvo praviti i operirani Ivica Kostelić.

Ana Jelušić, podsjetimo, pauzirat će sljedeću sezonu kako bi se u potpunosti posvetila liječenju uznapredovale astme, zbog koje posljednjih godina na utrkama i treninzima ne pruža zadovoljavajuće rezultate.

Novu priliku zato je dobila "izbačena" Sofija Novoselić, koja se dokazala čeličnom voljom i radom koji je dao ploda - rezultatima na FIS utrkama i polaganim probojem u Svjetskome kupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!