Nogomet

Villas-Boas: "Braga je velik izazov"

Mario Glasnović • petak, 06.05.2011.
Villas-Boas: "Braga je velik izazov"
Foto: EPA

Utakmicama u četvrtak dobili smo i konačnu sliku o finalistima Europske lige. Iako je Porto još u prvoj utakmici rezervirao svoju kartu za Dublin, Portugalci nisu dopustili iznenađenje protiv Villarreala. Braga je pobjedom na Benficom prošla u finale i osigurala sebi mjesto u povijesti. Nakon utakmica sudionici oba susreta komentirali su svoje nastupe i prognozirali ishod finala.

Nakon suverenog osvajanja portugalskog prvenstva i dolaska u finale portugalskog kupa, trener Porta Andre Villas-Boas ušao je i u finale Europske lige. Zmajevi su već u prvoj utakmici napravili velik korak prema finalu, a jučer nisu dopustili senzaciju, iako su izgubili od Villarreala.

"Ponosan sam na svoje igrače jer smo ispunili važan cilj. Uspjeli smo izdržati pritisak Villarreala i sada smo u finalu s Bragom. Oni su izbacili velike momčadi, Sevillu u Ligi prvaka, te Liverpool i Benficu u Europskoj ligi. Braga je velik izazov za našu momčad", izjavio je strateg Porta nakon utakmice.

Braga je uspjela skinuti još jedno veliko ime i pokazala da nisu slučajno dogurali ovako daleko. Minimalnom pobjedom nad Benficom osigurali su svoje prvo europsko finale. Iako je u Dublinu Porto favorit, Braga predvođena trenerom Domingosom Pacienciom ima se pravo nadati.

"Presretan sam zbog momčadi, oni su fantastična cjelina. Ponosan sam na svoje igrače jer su grupa sjajnih profesionalaca. Zvuči nevjerojatno biti u finalu", rekao je trener Brage Paciencija.

Braga je pobijedila Benficu rezultatom 1:0, a gol vrijedan finala postigao je veznjak Brage Custodio. "Ja nisam junak. Svi smo mi junaci. Oni koji su igrali, oni koji su bili na klupi, oni navijači koji su bili na tribinama, oni su junaci. Nemam riječi kojima bih opisao svoje osjećaje. Ovo je fantastično, želim ovo posvetiti našim obiteljima. Igrat ćemo u finalu jer smo pravi ratnici", emotivan je bio 27-godišnji Portugalac.

U redovima Benfice očekivano vlada tuga i žalost. Trener Jorge Jesus komentirao je razloge ispadanja Benfice: "Nismo imali sreće. Imali smo nekoliko dobrih prilika, ali nismo uspjeli zabiti pogodak. Vratar Brage bio je posebno inspiriran i obranio nam je nekoliko udaraca. Jako smo razočarani."

Nezadovoljstvo nije krio niti branič Benfice Jardel: "Jako smo tužni. Nismo zaslužili ispasti na ovakav način, posebno nakon svega što smo napravili u ovome natjecanju. Nažalost nismo uspjeli postići pogodak."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ivo.Sanader06.05.2011. u 13:45
    Pa i Mourinhov Porto je sezonu prije osvajanja lp osvojio Kup UEFA...vidjet ćemo njih
    Ivo.Sanader
  • Obrisan korisnik06.05.2011. u 10:20
    što su portu prije 8 godina značili derlei, mcCarthy, maniche i deco, carvalho i stara garda, to su danas hulk, falcao, moutinho i ovi mladci.. momčad koja ako ostane skupa može osvojiti sve kroz koju godinu.. naravno, ako ostanu skupa..
    Obrisan korisnik