Rukomet

Zagreb po 18. put osvojio Kup

Iz Gripa:Ivan Trebotić • nedjelja, 08.05.2011.
Zagreb po 18. put osvojio Kup
Foto: Davor Sajko

Završnica Hrvatskog rukometnog kupa okončala se lijepom slikom slavlja Zagrepčana na Gripama. Očekivano, kao i dosadašnjih godina, Zagreb se prošetao do svog 18. naslova u tom natjecanju. Naime, od 20 izdanja tek dva puta su pehar osvojili Metkovci, i to pod vodstvom Obrvana.

POREČ – CO ZAGREB 19:37 (8:16)

Split, Velika dvorana Š.C. Gripe, gledatelja 1500

Suci: D. Jurinović (Biograd) i M. Mrvica (Zadar)

Vezane vijesti

POREČ: Tomaić, Tarabochia 5, Mataija 1, Vujić 3, Čorić 2, Žužić 2, Sladoljev (12 obrana), Deak, Grgić, Gudić, Rađaković 1, Thoss, Topić, Miličević 5 (3).

CO ZAGREB: Šego (7 obrana), Marić 7, Stepančić 3, Kopljar 4, Matulić 5, Jaškić, Škof (4 obrane), Špiler 6 (3), Gojun, Štrlek 6, Pešić (3 obrane), Valčić 2, Bogunović 2, Balić 1, Gal 1.

Isključenja: Poreč 6 minuta (Tarabochia, 2xGudić), CROATIA OSIGURANJE 4 minute (Gal, Kopljar)

Sedmerci: Poreč 3/5 (Miličević 3/4, Deak 0/1), CROATIA OSIGURANJE 3/3 (Špiler 3/3)

Porečani su svoje finale odigrali dan prije protiv Splita i pobjedom osigurali nastup u Europi iduće sezone. Finalni susret Porečani su otvorili puno bolje nego dan prije sa Splitom. Poveli su preko vođe napada Tarabochie i držali korak sa Zagrebom. Iako je trener Obrvan na parket poslao izmiješanu ekipu s dosta jakih pojedinaca iz prve postave, Istrani su vrlo dobro parirali kako u napadu tako i u obrani. Briljirao je na vratima Poreča Tomislav Sladoljev, a u napadu je probleme zadavao mladi Čorić.

Sve je izgledalo idealno za trenera Brčića i njegove igrače do 16. minute, kad Zagrebaši ubacuju u brzinu više. Porečani više nisu mogli pratiti kvalitetnijeg protivnika, a to se najbolje vidjelo preko Ivana Balića. Špiler i Štrlek precizni su četiri puta zaredom da bi onda svoj jedini pogodak zabio Mataija. Nakon toga Zagrebaši ponovo rade seriju golova od Jerka Matulića na desnom krilu, do iskusnog Tončija Valčića na lijevom vanjskom. Na odmor se odlazi s osjetnom prednošću Zagrepčana od plus osam.

U nastavku Porečani pokušavaju barem smanjiti prednost preko Tarabochije i Vujića, ali umor i tanja klupa dolaze do izražaja. Semafor je u 48. minuti prikazivao rezultat 17:27 da bi potom Zagrepčani dotukli protivnika preko raspoloženog Marića, koji je do 58. minute zabio pet od Zagrebovih sedam golova. Konačni rezultat, uz veliku prednost Zagrepčana, možda jest neočekivano velik nakon izjednačenog početka, ali je na kraju sasvim zaslužen.

Po isteku vremena su slavile obje ekipe, Zagrepčani su burno proslavili pokal bez obzira na inferiornost ostalih protivnika, dok s druge strane nisu zaostajali ni Porečani sa svojim navijačima koji su doputovali nakon pobjede u polufinalu. Pehar najboljeg vratara zasluženo je ponio Sladoljev, dok je za najboljeg igrača izabran Manuel Štrlek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!