Tenis

Akiki krenula u Raleighu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 09.05.2011.
Akiki krenula u Raleighu

Karlovačka tenisačica Indire Akiki ovog je tjedna prijavila kvalifikacije 50.000 $ vrijednog ITF Challengera u Raleighu i u prvom se kolu protiv Angeline Gabujeve nije naročito potrošila.

Nakon što je sredinom travnja nanizala Muci-Torres, Perez, Litvak, Castiblanco i u finalu protiv Amande McDowell osvojila ITF Futures u Caracasu Indire Akiki se odvažila na prijelaz u viši rang.

Karlovačka tinejdžerica prošli je tjedan prijavila kvalifikacije 50.000 $ vrijednog ITF Challengera u Indian Harbour Beachu, pobijedila Alexandru Moreno-Kaste u prvom i izgubila od Chichi Scholl u drugom kolu, a ovog puta prolaz u glavni ždrijeb traži u kvalifikacijama 50-ice u Raleighu.

Vezane vijesti

19-godišnjakinja je u prvom kolu protiv Angeline Gabujeve odradila osrednji trening, otpor Ruskinje slomila je jednim breakom u prvom setu (6:4) i u nastavku ispustila još samo jedan gem.

U drugom kolu Akiki čeka daleko teži ispit: Megan Falcon je postavljena za treću nositeljicu kvalifikacija i na 467. mjestu je 181 poziciju bolje rangirana.

Raleigh, 1. kolo kvalifikacija:
AKIKI (Hrvatska) - Gabujeva (Rusija) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!