Košarka

Grilj Tropicsima donio finale

Sportnet • utorak, 10.05.2011.
Grilj Tropicsima donio finale

Drugi polufinalni susreti PROam košarkaške lige Sjever su prošli, a napetosti na zagrebačkom parketu nije nedostajalo ni ovog vikenda. Prvi koji su osigurali finale PROam lige Sjever, a samim time i put u Split na finalni turnir PROam lige Sjever i Jug su PMF Tropicsi, dok ćemo ime drugog finalista pričekati još malo budući da su Sitni Kriminalci izjednačili rezultat serije na 1-1 u dvoboju protiv JSK-a.

JSK je u utakmicu ušao čvrsto i ozbiljno, znajući da bi ovom pobjedom osigurali finale i prijeko potreban odmor od tjedan dana. Već na poluvremenu utakmice u svlačionicu su JSK-ovci otišli s ugodnih 10 koševa prednosti (druga četvrtina 26-12 za JSK), te su već u mislima bili u finalu.

Činilo se kako JSK-ovcima sve polazi za rukom, Marko Kozlović (11 koševa, 3 blokade) obavljao je svoj dio posla u reketu, Daren Vukobratović (10 koševa) širio obranu Kriminalaca, a Lin Herenčić (21 koš) je uz "uobičajene" koševe uspio zabiti i tricu preko cijelog terena na kraju druge četvrtine.

Da se Kriminalci neće tako lako predati, pokazali su već u trećoj četvrtini, kada su se dobrom obranom i vanjskim šutom potpuno vratili u igru. U tim trenucima ključne figure su bili igrači Tino Jerčić (13 koševa), Siniša Brčina (17 koševa) te Damjan Bandić (6 koševa), koji se igrom u zadnjoj četvrtini iskupio za nešto lošije izdanje u prvom dijelu utakmice.

Kriminalci su znali iskoristiti brzopletost i slab dan JSK-ovaca s linije slobodnih bacanja te su na taj način uspjeli doći do iznimno važne pobjede koja im je vratila šansu za ulazak u finale i obranu naslova prvaka. Tko će od ove dvije momčadi ući u finale ovogodišnjeg izdanja PROam lige Sjever, znat će se nakon treće utakmice.

PMF Tropicsi su igrali svoju drugu polufinalnu utakmicu protiv momčadi Frule ZESA te su upisali i drugu pobjedu, kojom su "kupili" svoju kartu za finale. Tropicsi su praktički do zadnje četvrtine hvatali stalnu malu prednost Frule ZESA od 3 do 5 koševa razlike, tako da smo gledali čvrstu i neizvjesnu utakmicu, za koju se i pretpostavljalo da će se odlučivati u zadnjim trenucima.

Pri kraju treće i početkom četvrte četvrtine odlični Grilj (28 koševa) i Škof (10 koševa) vraćaju prednost Tropcisima, kako šutom iz igre, tako i s crte slobodnih bacanja.

S druge strane, u tim trenucima Frula ZESA je imala samo raspoloženog Jerkovića (10 koševa) koji zasigurno nije mogao biti jedini nositelj igre Frulaša.

Frula ZESA će tako nastaviti svoju borbu za medalje kroz utakmicu za treće mjesto, dok Tropicsi u finalu čekaju pobjednika susreta JSK-Sitni Kriminalci.

Tko god od te dvije momčadi prošao u finale, uvjereni smo kako ćemo gledati odličnu i napetu utakmicu u kojoj će se napokon saznati tko zaslužuje biti prvak ovogodišnjeg iznimno uzbudljivog izdanja PROam košarkaške lige Sjever!

Najbolji strijelci 1.polufinalnog kola:
1. Grilj (PMF Tropics) – 28 koševa
2. Herenčić (JSK) – 21 koš
3. Brčina (Sitni Krim.) – 17 koševa

Rezultati drugih utakmica polufinala doigravanja PROam Sjever:

PMF Tropics – Frule ZESA 53:45 (2:0)
PMF Tropics: Erak 5, Šindija, Grilj 28, Žuvela 2, Kosturin 8, Andrić , Labor, Kosanović, Škof 10
Frule ZESA: Kaluđer 7, Ančić 10, Jerković 10, Medak 4, Pavlić 9, Mišković , Šipić 3, Horvat 2

Sitni Kriminalci – JSK 54:52 (1:1)
Sitni Kriminalci: Gvardijan, Soldo, Brčina 17, Bandić 6, Šrekais, Bobesić, Bandalo 3, Živković, Antolović 4, Grmača 11, Jerčić 13
JSK: Brtan 2, Herenčić 21, Tafra 2, Kozlović 11, Trbara, Pajdek 6, Vukobratović 10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!