Nogomet

Badelj: "Varaždin nam je ostao dužan"

S Maksimira:Borna Rupnik • utorak, 10.05.2011.
Badelj: "Varaždin nam je ostao dužan"
Foto: FaH

Iako se oko Dinama najviše priča o odlasku Vahida Halilhodžića, pred hrvatskim je prvakom finale Kupa protiv Varaždina. Momčad će voditi Mario Tot, a Milan Badelj poseban je naglasak stavio na činjenicu da ove sezone još nisu svladali nogometaše Samira Toplaka...

Dinamo u srijedu navečer igra prvu finalnu utakmicu Hrvatskog kupa. Na klupi će sjediti Mario Tot, kojemu to nije mu prva samostalna utakmica kao trenera. S 31 godinom na leđima vodio je Brotnjo, prije desetak godina. "Bio sam najmlađi trener u tom trenutku", rekao je.

Ipak, dvoboj s Varaždincima je nešto drugo: "Finale Kupa je velik događaj za nas. Očekujemo i dolazak publike i dobru utakmicu".

Prodaja ulaznica

Prema najavama iz Dinama, prodaja ulaznica za finale Kupa protiv Varaždina ide vrlo dobro, a svaki će navijač s kupljenom ulaznicom i ovoga puta dobiti dar od hrvatskog prvaka. Riječ je o polo-majici.

"Varaždin je mlad, potentan i kvalitetan, ali Dinamo je spreman. Dvaput su nas namučili, no nadamo se ovoga puta uvjerljivoj pobjedi. Oni igraju bez pritiska upravo zato što ne dobivaju plaće i imaju toliko problema - oni ništa ne moraju"

Dinamo će ipak nastupiti bez Igora Bišćana i Tomislava Barbarića, stopera koji se oporavljaju od operacija.

"Pripreme za ovu utakmicu nisu od jučer, počele su već nakon polufinala protiv Slavena. O drugome ne bih želio sada razgovarati, a jedina je promjena u odnosu na Halilhodžićev Dinamo ta da su svi osim spomenute dvojice spremni za nastup", nastavio je Mario Tot.

U kojem bi sastavu Dinamo mogao istrčati protiv Varaždina? "Imamo još jedan trening, nakon kojeg ćemo imati potpunu sliku. Današnji će trening, kao i jučerašnji, biti zatvoren jer spremamo varijante koje bi mogle iznenaditi naše goste".

U izostanku Igora Bišćana, kapetansku će vrpcu opet nositi Milan Badelj. Protiv Varaždina se, kaže, Dinamo još želi dokazivati: "To je jedina ekipa koju nismo pobijedili, ostali su nam dužni. Zato ćemo u ove dvije utakmice pokušati pokazati da smo bolji od njih i uzeti još jedan trofej".

O odlasku Vahida Halilhodžića također nije želio puno pričati: "Mi smo to doživjeli na svoj način. Prilagodili smo situaciji i za nas je ta priča završena. Maksimalno smo usredotočeni na utakmicu s Varaždinom".

"Nije da nam Varaždin ne leži. To je nogomet, nekad se pobijedi, nekad se izgubi, svake sezone se može dogoditi neka takva momčad", zaključio je Milan Badelj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.05.2011. u 16:27
    Koliko se sjećam nisu nego smo mi izgubili 2:1, Sammir i Badelj za Dinamo, a Smrekar za Varteks
    Obrisan korisnik
  • pisonja_i_zuga10.05.2011. u 16:25
    "Nije bed Badelj, mi smo svima dužni... igračima, osoblju, bankama..." nemoj zaboraviti da su dužni i navijačima za poslednje dvije tekme doma..al nek osvoje kup i pozabili bumo na to..:)
    pisonja_i_zuga
  • Obrisan korisnik10.05.2011. u 16:25
    vreme je da osvojimo taj Kup...Ajmo Varteks...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.05.2011. u 16:02
    Badelj kak vam varaždin ne leži? gluposti pričaš u posljednje tri godine ste pobjedili Varteks smao jednom, izgbuili ste u maksimiru 2:1 prošle sezone...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.05.2011. u 15:32
    Sutra cu po prvi put u zivotu navijat protiv dinama...svih ovih godina sam nekak prolazil preko sr*nja koje se desavalo u klubu, jer ipak to je moj klub, klub koji volim od kad znam za sebe...al kaj je prevec je prevec. Sretno Varteksu sutra, nek konacno osvoje bar kup kad vec ligu nemreju!
    Obrisan korisnik