Tenis

Čilićev rimski uzlet do Nadala

Tea Lokas • četvrtak, 12.05.2011.
Čilićev rimski uzlet do Nadala
Foto: EPA

Četvrtfinale je minimalan rezultat koji može postići Marin Čilić na Masters 1000 turniru u Rimu. Naime, hrvatski je tenisač u osmini finala bio bolji od Amerikanca Mardyja Fisha nadigravši ga rezultatom 7:6, 6:3...

Iako je prvi set dobio rezultatom 7:6 (8-6 u trinaestoj igri), Čilićev najveći problem bio je prvi servis. Konačna statistika na kraju prvog seta pokazuje 61% osvojenih poena kod prvog servisa, no u posljednjim gemovima Marin ju je znatno popravio.

U tri navrata Čilić je imao problema kod zadržavanja svog servisa, pri rezultatu 3:2, 4:3 i 5:4 u korist američkog tenisača. Unatoč tome, uspio je dovesti igru do tie-breaka gdje je poveo s 3-0, potom izgubio stečenu prednost, ali napravivši ključan mini-break pri 6-6 i osvojio prvu dionicu susreta.

Vezane vijesti

Drugi set započeo je dvostrukom pogreškom, ali na teren je izišao puno kvalitetniji Marin Čilić. O dominantnijem igraču govori i sama činjenica da je postotak prvog servisa dignuo na izvrsnih 93%, dok je Fish ostao na solidnih, ali nedovoljnih 73%.

Naš je tenisač puno bolje odigravao svoje servis-gemove, a kod rezultata 2:1 stigla je i nagrada: prva zaslužena break prilika koju je bez problema iskoristio. Potvrdio je oduzeti servis u sljedećem gemu i povisio na 4:1, a priči je tu bio kraj. Suvereno je odradio svoj dio posla do kraja i pobjeda u trećem kolu bila je tu.

U četvrtfinalu Čilića očekuje najveći izazov - Rafael Nadal. 23. tenisač na svijetu morat će pronaći rupe u igri prvog, a u korist Marina bi mogla "igrati" i viroza koja hara Mastersom u Rimu, a po informacijama s Nadalove pressice, dohvatila je i španjolskog matadora.

Masters 1000, Rim, osmina finala:
Marin Čilić (Hrvatska) - Mardy Fish (SAD, 11) 7:6(6), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.05.2011. u 22:28
    decko si obezbjedio i sebi i unucima za zivot! svaka mu dala :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2011. u 22:27
    steta za marina, ima veliki potencijal, ali opet...nista od top 5...najvazniji problem u tenisu je upravo ta mentalna snaga i vjerovanje u sebe...nazalost marinu to nije jaca strana... ali i ovako je odlican...biti u prvih 20... sta bi dao da sam na njegovom mjestu :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2011. u 21:17
    Marin Čilić je samo na australian openu 2010.bio materijal za top 5,a trenutno je njegov tenis živo mučenje i pobjeđivanje samog sebe,a najgore od svega je što izgleda potpuno bezvoljno,kao da ga to sve uopće ne dira
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2011. u 20:41
    baš tako. do nadala.
    Obrisan korisnik
  • db12.05.2011. u 19:48
    ajmo marine...trgni se... koliko puta sam samo odustao od gledanja njegovog meča kad bi SVE napravio odlično, savršeno pripremio poen i onda pogodi mrežu ili mu loptica ode u aut samo da samanji te proklete neprisiljene pogreške i evo njega u top10...ali evo...čekamo i čekamo...
    db