Nogomet

Traženi napadač produljio s Portom

Mišo Gulić • subota, 14.05.2011.
Traženi napadač produljio s Portom
Foto: EPA

Brazilski napadač u redovima Porta, Hulk, produžio je postojeći ugovor za nove dvije godine, sve do 2016. godine, a klub je za 13,5 milijuna eura otkupio dodatnih 40% ugovora i najavio ljeto bez rasprodaje.

Givanildo Vieira de Souza, ili Hulk, novim je ugovorom postao najskuplja akvizicija u povijesti portugalskog nogometa, a tim činom Portugalci su poslali jasnu poruku svima kako nema govora o rasprodaji te da namjeravaju još konkretnije participirati u narednoj sezoni Lige prvaka.

Novih 40% ugovora, za 13,5 milijuna eura, Porto je otkupio od urugvajskog Atletica iz kojega je Brazilac stigao 2008. godine pa sada imaju udio od 85%, a sam ugovor vrijedi do 30. lipnja 2016.

Kako Porto misli ozbiljno jasno su dali do znanja kada su izvjesili odštetnu klauzulu od vrtoglavih 100 milijuna eura, a po riječima predsjednika kluba, ni ponuda od 99 milijuna neće biti dovoljno dobra za prvog topnika portugalskog prvenstva.

Hulk je u redove Porta stigao za 5,5 milijuna eura, a s novootkupljenim udjelom ukupan transfer se popeo na 19 milijuna eura i time zasjeo na mjesto najskupljeg pojačanja u povijesti portugalskog nogometa.

Sjajnu sezonu u kojoj je davno osigurao naslov prvaka, a pred njim su i finala domaćeg kupa te finale Europske lige, Porto je odlučio nastaviti i sljedeće sezone osiguravajući usluge svojih najboljih igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.05.2011. u 19:04
    Nevjerovatni su ovo transferi. Da 85% igrača sad imaju... Sve to triba zabranit, i one talijanske gluposti o pola-pola transferima...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.05.2011. u 19:04
    ako zaista sačuvaju sve bitne igrače, ova ekipa može napraviti velike stvari dogodine...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.05.2011. u 18:16
    Nevjerojatni Hulk.......
    Obrisan korisnik