Ostali sportovi

Srebro Možnika, bronca Seligmana

Maja Giljanović • subota, 14.05.2011.
Srebro Možnika, bronca Seligmana
Foto: Maja Giljanović

Robert Seligman je ispred Filipa Udea na četvrtom mjestu osvojio brončanu medalju na konju s hvataljkama na Svjetskom kupu A kategorije održanom u Moskvi, Seligman je iza svjetskog i europskog prvaka Krisztiana Berkija i brončanog sa SP-a u Londonu i Rotterdamu Prashantha Sellathuraija podij izborio ocjenom 14,900. Marijo Možnik je nakon brončane medalje u Parizu dva mjeseca poslije podij i to stepenicu više izborio i u Moskvi i iza prvaka Europe i svjetskog viceprvaka osvojio srebro.

U konkurenciji dostojnoj finala Svjetskog prvenstva oslabljenoj samo izostankom Kineza i pobjednika Svjetskog kupa u Parizu Louisa Smitha među četiri najbolja u kvalifikacijama o medalji na konju s hvataljkama odlučivala su dvojica hrvatskih reprezentativaca Robert Seligman i Filip Ude.

U finalu se ponovio poredak iz kvalifikacija: svjetski i europski prvak Krisztian Berki ostao je nedodirljiv na prvom jjestu (15,675), brončani sa Svjetskih prvenstava u Londonu prije dvije i u Rotterdamu prošle godine Prashanth Sellathurai osvojio je srebro (15,300), a Seligman je osvojio brončanu medalju ispred Udea na četvrtom mjestu.

Vezane vijesti

I Seligman i Ude dobili su nižu ocjenu nego u kvalifikacijama: Slavonac se s 15,033 spustio na 14,900, a Međimurac s 14,617 na 13,225 (Berki i Sellathurai su poboljšali izvedbu, Mađar je u kvalifikacijama dobio 15,500, a Australac 15,283).

Nakon brončane medalje na Svjetskom kupu u Parizu Marijo Možnik je dva mjeseca poslije finale na preči izborio i u Moskvi. Zagrepčanin je u kvalifikacijama dobio ocjenu 15,400 iza europskog prvaka i viceprvaka svijeta Epkea Zonderlanda (15,500), a i nakon prespavane noći poredak je ostao nepromijenjen: pobjednik i u Bercyju Zonderland je ostao nedostižan, a Možniku je 15,800 osiguralo srebrnu medalju (u Parizu je dobio 15,300).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.05.2011. u 18:33
    Dečki rasturaju, svaka čast!
    Obrisan korisnik