Košarka

Spahija u polufinalu turskog prvenstva

Tea Lokas • nedjelja, 15.05.2011.
Spahija u polufinalu turskog prvenstva
Foto: Kristijan Komarica

Ekipa naših Roka Ukića, Marka Tomasa i Nevena Spahije ostvarila je plasman u polufinale play-offa turskog prvenstva. U drugoj utakmici četvrtfinala svladali su Antalyu te upisali 3-0 protiv te momčadi, što ih prve vodi do najbolje četiri ekipe u Turskoj.

Fenerbahče je i u gostima prošao test zvan Antalya, a nakon prošlog susreta koji je bio poprilično težak, ovu pobjedu upisali su ipak nešto lakše. Bilo je tu simptoma iz prve utakmice, pada u igri tijekom drugog poluvremena, ali uz pomoć Jasikevičiusa (19), Preldžića (14) i Onana (12) istanbulska je momčad došla do mirne završnice i slavila rezultatom 90:79.

Osim spomenutog trojca istaknuo se i Oguz Savaš s 18 poena, dok su Ukić i Tomas upisali osam, odnosno četiri poena. Roko je na osam poena nadodao četiri skoka i sedam asistencija, a Marko je svoj učinak nadogradio s pet skokova i jednom asistencijom. Ipak, svu su pažnju na sebe pridobili J.P. Prince i Gerrod Henderson iz redova Antalye, koji su ubacili po 21 poen.

Banvit se u drugoj utakmici iskupio za iznenađenje koje im je prije dva dana priredio Olin. Pobijedivši rezultatom 77:59 poravnali su omjer na 1-1 i trebat će odigrati još minimalno dvije utakmice za prolazak u polufinale.

Fener je prva momčad koja polufinale ima već osigurano, a sutra će isti rezultat pokušati ostvariti Galatasaray koji ima jednu pobjedu (ali ukupno 2-0) protiv Bešiktaša. Spahijina momčad dobit će svog sljedećeg protivnika u pobjedniku iz serije susreta između Efes Pilsena i Pinar Karsiyake (trenutna situacija 2-0 u korist Efesa).

Četvrtfinale, druge utakmice:
Antalya - Fenerbahče 79:90 (0-3)
Banvit - Olin Edirne 77:59 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!