Nogomet

Perišić zabio 20. pogodak sezone

Ante Zovko • nedjelja, 15.05.2011.
Perišić zabio 20. pogodak sezone
Foto: Davor Sajko

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić uklopio se u odlična izdanja naših napadača ovog vikenda te je i sam donio pobjedu svojem klubu. Osim toga, izjednačio se na vrhu liste najboljih strijelaca belgijskog prvenstva.

U devetom kolu doigravanja belgijske Lige za prvaka Ivan Perišić 20. je put ove sezone zatresao mrežu za svoj Brugge i poravnao se na listi strijelaca s Jelleom Vossenomy iz Genka. Njegova je momčad svladala posljednji Lokeren 1:0, a Perišić je potez odluke povukao u 42. minuti. Ivan Leko za Lokeren je igrao do 84. minute.

Brugge nema izgleda za naslov prvaka. Kolo prije kraja nalazi se na četvrtoj poziciji s 40 bodova, četiri manje od trećeg Anderlechta, aktualnog prvaka.

O novom prvaku odlučit će Standard i Genk koji imaju po 50 bodova. U posljednjem se kolu sastaju upravo ta dva kluba, a domaćinu Genku bit će dovoljan i bod za proslavu naslova.

Kako god završilo, Genk i Standard kvalificirali su se za treće pretkolo Lige prvaka, Anderlecht će u treće pretkolo Europske lige, a Brugge će u dodatno doigravanje za jedno mjesto u drugom pretkolu Europske lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.05.2011. u 14:40
    Perišić nije ni klasični napadač, mislim da igra na lijevom krilu
    Obrisan korisnik
  • Cholo15.05.2011. u 11:43
    to više nije vijest..
    Cholo
  • Obrisan korisnik15.05.2011. u 11:12
    sve su to odlični napadači... Perišić, Mandžukić, Jelavić, Lakić, možda i Kalinić...ali ne i vrhunski kao što su bili Dudu, Olić, da ne spominjen Vlaovića, Bokšića i Guzu.
    Obrisan korisnik